5 krimtips fra Mammutsalget

Elsker du å fylle bokhylla med god krim? Her er fem krimtips fra Mammutsalget!

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Er du særlig glad i gode krimbøker, har vi fem strålende krimtips til deg fra Mammutsalget.

Nå er endelig årets største boksalg i gang, og alle bokelskere har gode dager i vente.

Det er imidlertid ikke alltid lett å finne frem i jungelen av bøker på tilbud. Derfor har vi plukket ut noen favoritter til deg.

Dette er kremen av skandinavisk krim som er utgitt de siste årene – til helt fantastiske mammutpriser.

Fem krimtips fra Mammutsalget

Hengte hunder av Jens Henrik Jensen

Hengte hunder, krimtips fra Mammutsalget

Kjøp Hengte hunder her

Nils Oxen er Danmarks høyest dekorerte soldat, men krigsveteranen er traumatisert og lever av å samle flasker og spise matavfall fra supermarkeder. I håp om å unnslippe sine indre demoner drar det tidligere medlemmet av Jægerkorpset sammen med hunden sin til Nordjylland. Der slår han leir dypt inne i skogen for å leve et rolig og enkelt liv.

«Jensen vet nøyaktig hvordan en historie skal fortelles» Stefan Ahnhem

Men drømmen blir snart til et mareritt. Etter et nattlig besøk på et middelalderslott i skogens utkant blir han mistenkt for drapet på slottsherren, en tidligere ambassadør og grunnleggeren av en innflytelsesrik tankesmie. Politiets etterretningstjeneste dukker påfallende raskt opp, og snart er den pressede krigsveteranen virvlet inn i etterforskningen av en rekke gåtefulle drapssaker, som tilsynelatende kun har en ting til felles: hengte hunder.

Motiv X av Stefan Ahnhem

Motiv X, Krimtips fra Mammutsalget

Kjøp Motiv X her

Fabian Risk våker over datteren Matilda, som ligger i koma på sykehuset i Helsingborg, da et brutalt drap på en ung syrisk flyktning kaster byens kriminalpoliti ut i en komplisert sak med rasistiske fortegn.

Men ingenting er fullt så enkelt som det virker i første omgang. Da flere nye drap skjer, havner etterforskergruppen i en stadig mer hektisk jakt på flere gjerningsmenn. Til slutt må Fabian gå i tjeneste igjen, selv om han helst ville viet seg til familien.

Codex av Tom Egeland

Codex, Krimtips fra Mammutsalget

Kjøp Codex her

Et dramatisk kriminalmysterium der en to tusen år gammel kodeks, Jesu tornekrone, to døde arkeologer og en teologisk konflikt som vil rokke ved vår forståelse av kristendommen, er noen av ingrediensene.

Det dukker også opp en mystisk kvinne som raskt får Bjørn Beltøs oppmerksomhet da hun kommer til ham for å få hjelp. Har hun en tilknytning til de uhyggelige hendelsene som funnet av kodeksen og tornekronen fører med seg? Det er tydelig at noen overvåker Beltø, og at de er villige til å gå svært langt for å sikre seg makten over avsløringene kodeksen kan bringe frem i lyset.

«jagende tempo med stadig overraskende vrier» VG

Korset av Ingar Johnsrud

Korset, krimtips fra Mammutsalget

Kjøp Korset her

Tredje bok i den kritikerroste krimserien om Fredrik Beier. Han har ofret alt. Men er det nok? I en verden av svik, hvem kan man stole på? Sannhetens time er kommet.

Ingar Johnsrud skriver godt. Han drar leseren med seg gjennom til dels usannsynlige scenarier med sin listige penn. Det er fine bilder, velkonstruerte setninger og spenning på flere nivåer når Johnsrud, etter mange år som journalist, nå bruker skrivebordet til andre ting. Det er noe Nesbø-sk over plotene hans, og jaggu over skrivingen også. Her er det driv og pageturning hele veien!

Les anmeldelse av boka i ARK-bloggen her.

Dronen av Unni Lindell

Dronen, Krimtips fra Mammutsalget

Kjøp Dronen her

Dronen er andre bok i Unni Lindells kritikerroste krimserie om Marian Dahle. Perfekt nervepirrende krim for de lyse vårkveldene vi snart har i vente!

«Dronen byr på alt det som har gjort Unni Lindell til Norges krimdronning. Her er krypende uhygge, skumle scener, en spennende krimgåte og godt utviklede karakterer som er mer enn det fasaden viser.» VG