Boktips til morsdag

Kjenner du en leseglad mamma som fortjener litt ekstra oppmerksomhet på morsdagen?

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Det er snart morsdag – og vi har bøker som passer alle typer mammaer.

Er hun strikkeglad eller en kokkefantast? Elsker hun romaner og god litteratur? Er hun svak for spenning, dramatikk og underholdningsromaner?

Her er bøker hun garantert blir glad for!

Ni vilt fremmede av Liane Moriarty

Liane Moriart gjør det igjen – gir oss en bok som er spennende, intens og morsom! Ni mennesker reiser til et avsidesliggende spahotell drevet av en karismatisk og mystisk kvinne. Det tar ikke lang tid før de ni fremmede spør seg selv om de skal våge å ta imot alt hotellet har å by på – eller dra mens de ennå har sjansen.

Ni vilt fremmede av Liane Moriarty

 

Heftige bånd av Vivian Gornick

«Gornick har skrevet en rent ut fantastisk bok, like klok som den er underholdende … Den kom på engelsk i 1987, og er nå endelig tilgjengelig på norsk, i Johanne Fronth-Nygrens musikalsk-elegante oversettelse. Heldigvis! For denne boka var en ren svir å lese, fra første sides frekt humoristiske anslag («du er ei hore», sier fortellerens mor til nabokona) til den melankolske avslutningen («Hvorfor forlater du ikke livet mitt. Jeg stopper deg ikke», sier mora. «Jeg vet», svarer dattera) … Gornick skriver vidunderlig om hvor komplekse de aller næreste mellommenneskelige relasjonene er, eller i hvert fall kan være … Vi er så vidt i gang med året, og boka er altså over tretti år gammel. Likevel tør jeg allerede nå tippe at «Heftige bånd» kommer til å dukke opp på mange av Årets beste bøker-lister for 2019. Det fortjener den» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Heftige bånd av Vivian Gornick

 

Kjempegodt – helt enkelt av Ida Gran-Jansen

En kokebok for den som liker kjempegod mat som er enkle å lage med vanlige ingredienser. Nitti prosent av ingrediensene finner du i vanlige matbutikker, noe som er viktig for denne kokebokforfatteren. Det skal være mat for alle, hverdagsmat, kosemat, helgemat og masse deilige kaker og bakverk. Boka byr på like mange søte retter som salte retter, så her får man en god miks.

Kjempegodt - helt enkelt av Ida Gran-Jansen

 

KlompeLOMPE – strikk året rundt av Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland

Denne strikkeboka byr på fantastiske strikkeplagg for små og store anledninger gjennom hele året – til både barn og voksne. En nydelig morsdagsgave til strikkeglade mammaer!

Klompelompe Strikk året rundt

 

Vinter av Ali Smith

Midt i blinken for romanelskende mammaer! Noen forfattere har en helt egen evne til å dra deg med inn i universet sitt. Man blir helt maktesløs, lar seg lede hvor enn de vil. Ali Smith er en av disse, og hennes nye roman Vinter gjør nettopp dette. Tar deg i hånda, og fører deg gjennom historien som en trygg følgesvenn du stoler blindt på.

Vinter av Ali Smith

 

Månesøsteren av Lucinda Riley

Lucinda Riley har hatt enorm suksess med sin underholdningsserie De syv søstre – nå er hun ute med femte bok i serien, Månesøsteren. Dette er en ypperlig gave til mammaer som elsker gode underholdningsromaner. Lucinda Riley er dronningen av feelgood!

Månesøsteren av Lucinda Riley

 

Koke bjørn av Mikael Niemi

Kjenner du en mamma som liker romaner som river litt? Da er dette et blinkskudd! Koke bjørn er en roman som dunster av nordsvenske skoger, tåkete myrlandskap, lusete mannfolk, stinkende støvelolje samt en ubehagelig eim av ondskap. Fantastisk lesning!

Koke bjørn av Mikael Niemi