En pocket i minnebanken

En god bok gjør sommeren enda mer minneverdig. Her har du et knippe pocketbøker som garanterer sterke bokminner.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Mange av oss har et helt spesielt forhold til bøker og ferie. Trolig husker du innmari godt hvilken bok du leste på stranda på Santorini i 2007, eller hvilke bøker du raste gjennom på den hytteturen i 2013 da regnet pøste ned åtte dager i strekk.

Fortellingene vi leser, kobles tett sammen med ferieopplevelsene våre. Iblant føles det nesten som om du var like intenst til stede i handlingen i boka, som på det svaberget du lå på mens sola stekte og måkene skrek.

Og nå er sommeren her igjen – klar for å lade oss opp og åpne for nye fantastiske leseropplevelser.

Her har du et knippe gode pocketbøker, som garanterer sterke bokminner fra årets sommerferie.

 

Gjester av Alice Munro

Gjester

Alice Munro regnes som en av de fremste novellekunstnerne vi har. Få kan som henne skildre mennesker med samme varme, innsikt og brodd – i alle faser av livet. Gjester er en novellesamling med tekster hentet fra Munros første utgivelser.

 

Begynnelser av Carl Frode Tiller

Begynnelser

Begynnelser er en sår, vakker og svært aktuell roman – et psykologisk dypdykk og samtidig en skarp kommentar til måten menneskeheten behandler jordkloden på. Tillers romaner har en tendens til å prege og regelrett endre leserne sine – og denne er ikke noe unntak! Kanskje blir du til og med enda litt mer innsiktsfull ved å lese denne i sommer, rett og slett.

Les mer om Begynnelser i ARK-bloggen her.

 

Jeg har ennå ikke sett verden av Roskva Koritzinsky

Jeg har ennå ikke sett verden

Tyngde og letthet, lys og mørke er elegant flettet sammen i denne lille novellesamlingen fra en forfatter du må merke deg – om du ikke allerede har gjort det for lengst. Jeg har ennå ikke sett verden er en novellesamling som oser av kvalitet og troverdighet.

Les mer om boken her.

 

Jeg skal savne deg i morgen av Heine Bakkeid

Jeg skal savne deg i morgen, Heine Bakkeid, krimroman

Jeg skal savne deg i morgen er debutromanen til et av våre store krimtalenter. Heine Bakkeid er et navn å følge med på, om du liker mørk og god kvalitetskrim.

«Bakkeid har et utmerket språk for å skildre så vel farene i dypet av havet som i dypet av menneskesinnet.» Hamar Arbeiderblad

 

Den underjordiske jernbanen av Colson Whitehead

Den underjordiske jernbanen

Den underjordiske jernbanen er en av fjorårets store bestselgere verden over, et prisvinnende episk mesterverk. Dette er mektig, vondt og vakkert – en roman av klasse!

Les mer om Den underjordiske jernbanen i ARK-bloggen her.

 

En moderne familie av Helga Flatland

En moderne familie, Helga Flatland, ferietips

Boka som ble fjorårets snakkis. En moderne familie vant Bokhandlerprisen 2017 og er hyllet av lesere og kritikere over hele landet.

Dette er en klok og innsiktsfull beretning om hva som skjer i en familie da et ektepar bestemmer seg for å forlate hverandre etter 40 års ekteskap.

Les mer om En moderne familie i ARK-bloggen her.