Hete sommernyheter

Så langt byr sommeren på litt sol, en del regn, mye vind og masse gode boknyheter.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Det bugner av sommernyheter om dagen! Nå er det er bare å ta lesebrillene fatt, sette seg i gresset – kanskje med en paraply(drink) – og lese på.

Er du av dem som våkner litt opp nå som kveldene er lysere og dagene mykere?

Får du energi og lyst til å gjøre mer, lære mer, lese masse? Bruk noe av dette drivet på sommerens største nyheter.

Du kommer til å kose deg glugg i hjel.

 

Store sommernyheter akkurat nå:

Ekko av en venn av Ingvar Ambjørnsen

Endelig er Elling tilbake – i den vakreste Elling-romanen til nå. Like sår og morsom som alltid. Han har flyttet inn i en sokkelleilighet hos enkefru Annelore Frimann-Clausen på Grefsen i Oslo. Dette er Ingvar Ambjørnsens femte bok om Elling. Ekko av en venn er en helt nydelig og gripende skildring av et ensomt menneske, som svært mange vil kjenne seg igjen i.

Les anmeldelse av boka her.

«For et comeback! (…) Ventetiden er over, Elling er tilbake – og det er bare å glede seg!» VG

Ekko av en venn av Ingvar Ambjørnsen, Elling

 

Judasskuddet av Jørgen Jæger

Ondskapen er på ferde under overflaten i idylliske Fjellberghavn. Flere mennesker myrdes, og drapene kamufleres som overdosedødsfall. Politioverbetjent Cecilie Hopen begynner en jakt på en kynisk liga, en liga som ikke har noen grenser. Hopens oppgave blir ikke enklere når mye tyder på at de har en Judas i politiet. I alle år har Ole Vik gitt seg selv skylden for datteren Marias overdosedødsfall. Nå får han endelig mulighet til å ta et oppgjør med hennes død. Det skal vise seg at ingenting er som han trodde.

Judasskuddet av Jørgen Jæger, ellevte bok om Ole Vik og Cecilie Hopen

 

Sommerfuglrommet av Lucinda Riley

«Et herskapelig hus. En eventyrlig barndom. En ødeleggende hemmelighet.»

Posy Montague bor på familiens vakre eiendom, Admiral House, der hun tilbrakte en lykkelig barndom og fanget sommerfugler sammen med sin kjære far. Her oppdro hun også sine egne barn. Til tross for de gode minnene og den praktfulle hagen hun har brukt tjuefem år på å anlegge, er huset i ferd med å forfalle, og Posy vet at tiden er inne for å selge. Så dukker plutselig Freddie, hennes store kjærlighet som forlot henne for femti år siden, opp. Men det hun ikke vet, er at både han og Admiral House skjuler en ødeleggende hemmelighet.

Sommerfuglrommet av Lucinda Riley

 

Helvete av Erlend Loe

Like absurd og morsom som alltid! Nylig fraskilte Rakel har flyttet fra enebolig til rekkehus og har barna i oddetallsuker. I partallsukene har hun mye tid til overs, og føler seg ganske så ensom. En dag bestemmer hun seg for å gå løs på hageflekken med den litt rustne spaden som står i skjulet. Da støter hun på en lem som viser seg å føre ned til helvete. Der nede sitter en resepsjonist, som selger billetter til underverdenen. Rakel kjøper et klippekort, og like etter møter hun en ny mann, en kjekk og høflig kar. Satan.

Helvete

Kniv av Jo Nesbø

Endelig en ny Harry Hole-roman fra Norges mest populære krimforfatter. Harry Hole og Jo Nesbø har tatt verden med storm, og det fortsetter de med i den tolvte boka i serien.

Denne gangen har Harry Hole mistet alt. Han er tilbake på flaska. Rakel har kastet ham ut, og han har mistet jobben på Politihøgskolen. Han får, som avdanket legende, aller nådigst jobbe som papirflytter på Politihuset. Når han tror det ikke er mer å tape, starter han en ensom jakt på en gammel fiende. Harry stilles overfor to valg: å gå under med en gang, eller å reise seg og gå under senere. Kan hevntørsten redde Harry?

En favoritt blant årets sommernyheter!

Kniv av Jo Nesbø, tolvte bok om Harry Hole