Dialogom vold, undertrykkelse og ekstremisme

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Hat og islamistisk radikalisering, tvangsekteskap og forbudt kjærlighet, undertrykkelse av kvinner og barn i den muslimske familien - dette er noen av de viktige tema Abid Q. Raja setter på dagsorden i denne boken. De voldelige demonstrasjonene i j…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Dialog

  Hat og islamistisk radikalisering, tvangsekteskap og forbudt kjærlighet, undertrykkelse av kvinner og barn i den muslimske familien - dette er noen av de viktige tema Abid Q. Raja setter på dagsorden i denne boken. De voldelige demonstrasjonene i januar 2009 mot Israels krigføring på Gaza var startskuddet for en serie av konfronterende og kontroversielle dialogmøter. I stedet for fordømmelse og krav om hardere straffer, ønsket Raja å få minoritetsungdommen i tale og høre om deres utfordringer. Gjennom reiser og samtaler med flere av Europas sentrale aktører setter forfatteren også den norske situasjonen inn i et større perspektiv. Hvordan skal vi i Norge unngå opptøyer som dem i Frankrikes forsteder i 2005? Hvorfor identifiserer tyrkere i Tyskland seg mer med sitt opprinnelige hjemland, mens bindestreks-nordmenn gjerne vil omtales som norske? Raja mener Norge er i ferd med å marginalisere og stigmatisere en hel generasjon minoritetsungdom. De trenger å finne sin identitet og det norske samfunnet må åpne opp for deres evner og perspektiver. Dialog tar Norge 2010 på pulsen når det gjelder integrering og minoritetspolitikk og peker ut veien videre.


  Raja gir oss modige refleksjoner omkring temaer som fattigdom, forbudt kjærlighet, ytringsfrihet, ekstremisme og undertrykkelse av barn, kvinner og homofile, problemstillinger som finnes både innad i minoritetsmiljøene og mellom disse miljøene og det norske samfunnet. (...) Hvorvidt Rajas slutninger er gode eller ikke, kan jeg vanskelig vurdere. Men jeg føler meg en god del klokere nå. ... Raja er en god formidler. Med tungen rett i munnen forklarer og nyanserer han kompliserte problemstillinger, som ofte har blitt for overfladisk behandlet i media. Kort og godt er dette en bok til å bli klokere av. Stringent og fornuftig bygger Raja opp sin argumentasjonsrekke slik han kjenner den fra debatter og sine egne besøk i flere av Europas «hotspots». "En bragd av Abid Q. Raja: Han får dialog til å bli håndgripelig,ikke bare festtalesvada. [...] «Dialog» [er] et av de mest oppmuntrende, konstruktive og nyanserte bidragene i integreringsdebatten som har kommet i bokform på lang tid." "Abid Q. Raja har skrive ei ærleg og tett argumentert bok som ikkje feiar dei vanskelege spørsmåla under teppet."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2010
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202332334
  Sider
  253
  Sted
  Height
  212
  Width
  138
  Vekt
  381

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.