Kniv, sjel og gaffelpå sporet av det sultne menneske

Kort om boken

Det første måltidet som ble tilberedt over åpen varme, var også historiens viktigste. Da vi klatret ned fra trærne for å spise, var vi aper. Da måltidet var over, var vi blitt mennesker. Rundt leirbålet ble grunnlaget lagt for familie, fellesskap og…
149,-
Format/språk (2 forskjellige)
Format
Innbundet
Kniv, sjel og gaffel
Innbundet
Bokmål
349,-
Forklaring av formater

    Om Kniv

    Det første måltidet som ble tilberedt over åpen varme, var også historiens viktigste. Da vi klatret ned fra trærne for å spise, var vi aper. Da måltidet var over, var vi blitt mennesker. Rundt leirbålet ble grunnlaget lagt for familie, fellesskap og sosiale normer. Siden forlot vi savannene og fulgte i storviltets fotspor. Vi forsynte oss grovt, og sto i fare for å utrydde våre kilder til næring. Men mennesket lærte seg å lese naturen. Gjennom jordbruksrevolusjonen ble vi i stand til å så og høste. Mat skapte sivilisasjoner, og mangelen på mat brøt dem ned. Mat ble ofret til gudene, og mat ble brukt som våpen. Samtidig har vår sjel alltid vært sulten på mening. Vi faster for å oppnå åndelighet, og utvikler spiseforstyrrelser for å oppnå kontroll. Kostholdsekspertene er våre nye guruer, og matindustrien forfører oss. Mat, og vår holdning til mat, har endret historien, og vil fortsette å endre den. Hvordan kommer maten til å se ut og påvirke oss i fremtiden? En ny matrevolusjon pågår nå. I Kniv, sjel og gaffel byr Andrew Kroglund leseren på et måltid bestående av historiske og nåtidige litterære ingredienser. Forfatteren presenterer forsking og teorier fra en rekke fagfelt, smakebiter som samlet gir en engasjert fremstilling av hvordan mat definerer oss som mennesker.

    Kundevurderinger

    Totalvurdering: 

    Detaljer

    Format
    E-Bok
    Kopisperre
    Vannmerket (SDRM)
    Filformat
    EPUB
    Utgivelsesår
    2016
    Forlag
    Vega forlag
    Språk
    Bokmål
    ISBN
    9788282115162
    Sider
    249
    Emne
    Kulturhistorie, Mat og drikke

    Anbefalt

    Anbefalt