Hva hadde Tordenskiold i lasten?

Hva hadde Tordenskiold i lasten?

en mathistorisk reise fra renessansens adelskjøkken til dagens gourmetkjøkken

Pris
369,-
Innbundet

KLIKK&HENT

- i din ARK-butikk!

30%
×

Spar tid og frakt med KLIKK&HENT!

Når du bruker KLIKK&HENT, kan du hente varene dine i en av våre butikker etter en time. Du slipper å betale frakt og får varene dine med en gang til den samme lave prisen som på nett.

Slik bestiller du

Legg inn mobilnummer og trykk på OK-knappen. Fra du får bekreftelse på SMS, vil varen bli holdt av i to dager til aktuell nettpris. Du betaler i butikken når du henter varen.

Reserver i butikk – hent når det passer innen 48 timer. Rabatten trekkes fra når du betaler i butikken.

NETTBESTILLING

- få varen levert rett hjem!

Sendes fra oss innen en uke

Fri frakt på kjøp over 249,-
Skriv anmeldelse
Lagerstatus Sendes fra oss innen en uke
Format Innbundet
Utgivelsesår 2016
Forlag Kolofon forl.
Språk Bokmål
ISBN 9788230014516
Sider 163
Sted Norden
Se flere detaljer  

Om Hva hadde Tordenskiold i lasten?

Det vi i dag anser som gourmetmat har røtter flere hundre år tilbake, til en tid hvor det var viktig å overgå hverandre i overflod, imponerende retter og nye trender fra Europa. Renessansen var en tid for gjenfødelse og gjenoppliving, som et mottrekk til den mørke middelalderen. Renessansen var både fargerik og ekstrem, verdslig og fornyende. Det sanselige var et viktig element i både kunst, arkitektur og eksperimentering innen kokekunst. Gjennom måltidet skulle alle sanser tilfredstilles, ikke minst det visuelle. Kunstferdige mat.installasjoner ble bragt fram til musikk fra innleide orkestre. Renessansens kokekunst i Skandinavia var ikke, som alminnelig oppfattet, primitivt og lite spennende, men tvert i mot kunstferdige tillaget og anrettet med eksotiske råvarer og krydder importert fra alle verdenshjørner. Hva har egentlig Peter Wessel Tordenskiold med dette å gjøre. Som 1700-tallets dristige og arrogante sjøkaptein, kombinerte han sine krigertokter mot svenskene ved å gjøre seg rik på kapring av krigs- og handelsskip han tok som prise. Skipshandelen var selve hovedpulsåren fra fremmede havner og inn til Skandinavia, der eksotiske varer fra Middelhavet, Østen og Afrika skulle tilfredsstille den kresne og kravstore gane blant adel og nyrike. Velkommen til en historisk matreise! Anne Lene Lie har gitt ut flere bøker, blant annet om matkultur, urter og medisinplanter. Hun har drevet vingård i Italia og serveringssted ved den italienske Riviera. Hun bygget opp og drev Trollviken gjestegård i Nordland hvor nettopp historisk mat sto på menyen. Per Heimly, kjent fra flere tv-produksjoner som kjendisfotograf, har hatt samarbeid med Anne Lene Lie på tidligere bokutgivelser om mat og urter. Nå serverer han oss de kondisjonertes matretter sett gjennom kameralinsen, tilrettelagt av forfatteren og i samarbeid med flere kjøkkensjefer.


Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Tips en venn