Det vokser et tre i Brooklyn

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (4 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk
«En svært rørende roman, og en ærlig og ektefølt en. Den treffer selve kjernen i livet ... » New York Times

Kort om boken

Det vokser et tre i Brooklyn er en av det forrige århundrets vakreste oppvekstromaner. Boken har blitt kåret av The New York Public Library til en av de mest leseverdige romanene fra det 20. århundret. Beretningen om den gatesmarte ungjenta Francie…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Det vokser et tre i Brooklyn

  Det vokser et tre i Brooklyn er en av det forrige århundrets vakreste oppvekstromaner. Boken har blitt kåret av The New York Public Library til en av de mest leseverdige romanene fra det 20. århundret.

  Beretningen om den gatesmarte ungjenta Francie Nolan og hennes irskamerikanske arbeiderklassefamilie portretterer et håpets og drømm enes New York.
  Romanen briljerer med observant humor, glitrende skildringer og et fargerikt persongalleri, og Brooklyn trer fram som en pulserende bydel. Verden framstår her som noe ganske annet enn den vi lever i i dag. Likevel treffer boken noe i oss alle – en dirrende nerve – fordi den berører noen fundamentale temaer: kjærlighet, klassereise, utopier og knuste drømmer.
  Denne boken etterlater deg ikke uberørt. Det vokser et tre i Brooklyn er basert på forfatter Betty Smiths egen oppvekst i New York. Romanen ble utgitt for første gang på norsk i 1946, samme år som filmversjonen av romanen fikk en Oscar-pris. Den er hyppig referert til i populærkulturen.

  «En svært rørende roman, og en ærlig og ektefølt en. Den treffer selve kjernen i livet ... Hvis du ikke leser Det vokser et tre i Brooklyn, blir du én erfaring fattigere.» New York Times

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2015
  Forlag
  Gyldendal
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788205481664
  Sider
  518
  Originaltittel
  A tree grows in Brooklyn
  Sted
  Height
  213
  Width
  139
  Weight
  614
  Oversatt av
  Saugestad, Vibeke

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.