Modellbyggeren

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Jørgens modellbutikk har ingen kunder. Dagene hans går derfor med til å bygge. Slik lager han hele København i miniatyr. Jørgen har aldri har vært der selv, men han finner bilder og kart og bygger en by som er nesten enda mer livaktig enn virkeligh…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Modellbyggeren

  Jørgens modellbutikk har ingen kunder. Dagene hans går derfor med til å bygge. Slik lager han hele København i miniatyr. Jørgen har aldri har vært der selv, men han finner bilder og kart og bygger en by som er nesten enda mer livaktig enn virkeligheten. En dag dukker John opp utenfor butikken. Jørgen får et ørlite glimt av ham, og begynner å bygge en modell av ham. De neste ukene kommer John til butikken hver dag og kjøper ting fra hyllene. Mens Jørgens butikk gradvis tømmes for varer, blir modellen av John snart det fineste Jørgen noen gang har laget. Modellbyggeren er en varm og kunstnerisk billedbok om viktige og underlige ting i livet. En bok som på særegent vis utforsker grensene mellom fantasi og virkelighet. For deres forrige billedbok sammen, Sageren (2006), ble Bjørn A. Ersland og Lars M. Aurtande nominert til Kultur- og kirkedepartementets Bildebokpris for 2006.


  "Det er en snedig historie som vandrer rett inn i eksistensielle tanker." "Eksistensialisme for barn - med en slutt så vakker at jeg heller ikke vil røpe den for voksne. (...) Boken berører sterkt både ensomhet og vennskap. Sjelden har jeg møtt en tekst som mer kortfattet klarer å gripe den dype trangen til å finne sin egen plass i verden." "Et av årets mest særpregede billedbøker kommer fra Aurtande og Ersland. Illustratør og forfatter åpner opp for hverandre. Fantasi og virkelighet flyter fint sammen i denne rare og lune historien om den ensomme mannen som driver en butikk med modelltog." "Barnebøker handler ofte om tilværelsen i miniatyr. Modellbyggeren viser hvor langt både barn og voksne kan komme ved hjelp av fantasi. (...) en god, varm fortelling om gavmildhet og omtanke." "Lars M. Aurtandes illustrasjoner drar oss inn i en litt merkelig, smådyster verden som viser seg å være mer fargeglad etterhvert. Aurtande viser igjen evne til å ta stemningen i manuset på kornet." "Stimulerer fantasien maksimalt. " "Boka er underfundig; ikke lett å plassere i noen målgruppe når det gjelder leserens alder. Det er meningen. For dette er en ganske grenseløs fortelling."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2007
  Forlag
  Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788204133595
  Height
  235
  Width
  293
  Vekt
  420
  Illustrert av
  Aurtande, Lars M.

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.