Organisasjonslæring

Organisasjonslæring

fra kunnskap til kompetanse

Nettpris
383,-
Førpris 479,- Spar 96,-
Pocket

KLIKK&HENT

- i din ARK-butikk!

×

Spar tid og frakt med KLIKK&HENT!

Når du bruker KLIKK&HENT, kan du hente varene dine i en av våre butikker etter en time. Du slipper å betale frakt og får varene dine med en gang til den samme lave prisen som på nett.

Slik bestiller du

Legg inn mobilnummer og trykk på OK-knappen. Fra du får bekreftelse på SMS, vil varen bli holdt av i to dager til aktuell nettpris. Du betaler i butikken når du henter varen.

Reserver i butikk. Hent når det passer innen 48 timer.

NETTBESTILLING

- få varen levert rett hjem!

Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager

Fri frakt på kjøp over 249,-
Skriv anmeldelse
Lagerstatus Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager
Format Pocket
Utgivelsesår 2016
Forlag Fagbokforl.
Språk Bokmål
ISBN 9788245019926
Sider 326
Emne Læring; Organisasjonsutvikling

Om Organisasjonslæring

Organisasjonslæring er en forutsetning for organisatorisk kompetanse og dermed kompetente ledere og medarbeidere. Organisasjonslæring skjer i praktisk arbeid, gjennom kunnskapsdeling, kunnskapsutvikling og endring. Strategisk organisasjonslæring viser til organisasjonslæring i henhold til organisasjoners overordnede visjoner, strategier og mål. Denne boken handler om organisasjonslæring og hvordan kunnskap utvikles og finner sin anvendelse som kompetanse i organisasjoner. Det betyr at den ivaretar både et individuelt nivå, et gruppenivå og et organisatorisk nivå på læring og kompetanse. Boken ivaretar også læring og kompetanse som reflekterende, strategisk og praksisnært. Boken er organisert i henhold til følgende temaer: Organisasjonslæringens mange ansikter Individet som lærende i lærende organisasjoner Organisasjonslæring gjennom arbeid og refleksjon Organisasjonslæring som deltakelse og praksis i organisasjoner Kunnskap og kompetanse i organisasjoner Kunnskapsdeling og tillit i organisasjoner Makt og politikk i organisasjonslæring Arbeidsplassen som læringsmiljø Organisasjonssosialisering og nyansattes læringsprosesser Emosjoner i organisasjoner Kompetent ledelse og lederskap Å utvikle en sterk læringskultur Innovasjoner som organisasjonslæring Strategisk organisasjonslæring Boken er forskningsbasert og har en bred teoretisk forankring. Den henvender seg til både forskere og praktikere. Studenter på høyskole- og universitetsnivå vil også ha utbytte av boken. Cathrine Filstad er professor i organisasjon og ledelse ved Handelshøyskolen BI og professor II ved Universitetet i Tromsø. Hun har ph.d. i organisasjonslæring og kompetanseledelse fra Aarhus School of Business, Danmark.


Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Tips en venn