Tausheten i Sokndalkrigen som påvirket en livshistorieroman

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Egil Midtbøs litterære debut er påvirket av hans liv og oppvekst i Sokndal. Han ble født 18 år etter at freden kom. Da han i voksen alder begynte å fundere over sin fortid oppdaget han at han visste svært lite om det som hadde skjedd i Sokndal under…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Tausheten i Sokndal

  Egil Midtbøs litterære debut er påvirket av hans liv og oppvekst i Sokndal. Han ble født 18 år etter at freden kom. Da han i voksen alder begynte å fundere over sin fortid oppdaget han at han visste svært lite om det som hadde skjedd i Sokndal under krigen. Han visste lite om det tyske folk og han visste lite om nazismen i Norge og Tyskland. Hele hans oppvekst var påvirket av flere voksne mennesker som hadde opplevd det som skjedde i Norge fra 1940-1945. Likevel var det først i voksen alder han begynte å forstå hvordan historien til bygden han hadde vokst opp i var. Å se tilbake på denne vanskelige tiden var ikke lett. Hva skjedde egentlig under og etter krigen i Sokndal? Tausheten var kompakt og alle ville se fremover. Dette tok han med på en reise tilbake i tid. Denne boken er en fortelling som få har fortalt før. En fortelling om Astrid og hennes liv sammen med Arne.


  Berikende bok om kompleksiteten av det å være menneske! En bok om moral, om dobbeltmoral, om gode mennesker, mindre gode mennesker, og hvordan et samfunn innhyllet i taushet effektivt kan bryte ned det lyse og gode i oss mennesker. Edgar Thodal Nå har jeg, mamma og pappa lest boken din med stor glede. Det var en sterk og rørende bok. Du beskrev historiene og menneskene godt. Gjør også intrykk på alt som sies og konsekvensene av de valgene de tar. Du skriver godt. Skriv mer! Kirsti Kalleberg Jeg er ferdig med boken og synes den var kjempebra. Du skriver veldig levende og jeg kunne se for meg hvordan det var i Sokndal under krigen....Håper du skriver en bok til... Torill Risa Du klarte å få frem hva hovedpersonen følte og tenkte på en bra måte. Og til tider når en prater med eldre folksom var nazister og holdt seg med tyskerne. Jeg synes du har fått frem en forståelse om hvorfor noen gjorde det de gjorde...kort sagt. Inge Tønnesen. Takk for boken, den var god , men trist. Lest fra perm til perm. Toril Tengesdal. Klarte ikke å legge fra meg boken før eg hadde lest ut den. God og spennende bok fra livet i hjembygdo mi!

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2020
  Forlag
  Egmi forlag
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9789151961460
  Sider
  191
  Sted
  Related products
  20200820151507832
  Height
  212
  Width
  139
  Vekt
  313

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.