Hopp til hovedinnholdet

Mennesket og mikrobene

  • Pocket

  • 2015

  • Norsk, Bokmål

Boken beskriver hvordan folks liv og levekår har blitt formet av smittestoffene, og hvordan forskere, helsepersonell og politikere arbeidet for å forstå og redusere utbredelsen av de sykdomsgivende mikrobene (smittestoffene).
Som alt annet levende utviklet også mennesket seg fra en bakgrunn skapt av bakterier og virus. Og ved det ble mennesket tilpasset til mikrobenes livsbetingelser. Men med menneskets økende inngripen i naturen endret også relasjonene til mikrobene seg. Og ved det oppstod grunnlag for utvikling av farlige epidemier.
Det var dette arbeidet som gjorde det mulig for norske barn født etter 1960 å leve opp uten frykt for smittestoffene, tilsynelatende for første gang i menneskehetens historie. Men det var også dette arbeidet som gjorde det mulig for smittestoffene å overliste menneskets tilpasninger.
Mennesket og mikrobene er skrevet for helsefagstudenter og fagfolk som er opptatt av smittevernparadoksets utvikling og mulige løsning.
Elling Ulvestad er avdelingssjef ved Mikrobiologisk avdeling, Haukeland universitetssykehus, og professor i immunologi ved Universitetet i Bergen. Den vitenskapelige hovedinteressen er knyttet opp mot forståelse av det sosiale samspillet mellom menneske og mikrobene. Han er redaktør av APMIS, og har tidligere gitt ut «Defending life - The nature of host-parasite relations» (2007).

Kan bestilles til 147 butikker

På nettlager (sendes innen 1-2 virkedager)

  • Bytt i alle våre butikker
  • Klikk og hent

Oppdag mer

Lignende bøker

Utvalgte bøker

Recently viewed