En mann ved navn Ove

En mann ved navn Ove
Pris
Pris
179,- 179,-
Pocket
Format Pocket
Utgivelsesår 2015
Forlag Cappelen Damm
Språk Bokmål
ISBN 9788202491642
Sider 322
Originaltittel En man som heter Ove
Se flere detaljer  

Andre formater / språk

Pocket Engelsk
E-Bok Nedlastbar Bokmål
Nedlastbar lydbok Nedlastbar Bokmål
Pocket Bokmål
Compact Disc Bokmål
Innbundet Bokmål

Om En mann ved navn Ove

En underfundig, sjarmerende og klok roman om en mann holder verden på avstand, som fnyser av den og hytter med neven til den – men som kanskje har mer gull på innsiden enn man skulle tro, om man leter skikkelig.

Ove er 59 år og kjører Saab. Han er alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste.

Til å begynne med tenker du kanskje på Narvestad fra Borettslaget eller Jack Nicholsons fantastiske tolkning av Melvin i Livets lyse side. En gammel grinebiter blottet for sosiale antenner. En funksjonell og praktisk anlagt mann som vil at rett skal være rett, og at folk skal følge de reglene som gjelder i borettslaget. Kort og godt en mann av Prinsipper. Han bryter dem aldri, og slikt blir det selvsagt trøbbel av. Hvordan er det mulig å heie på en slik mann? For det er akkurat det du gjør etter hvert som ærekjære Ove kryper inn under huden din. Kanskje fordi romanen forteller noe viktig om oss selv og vår tid?

«Vi blir glade i Ove. Han blir vår mann. Det er en forfatterprestasjon i seg selv. (...) Se opp for en av sommerens sjarmbomber!» Vidar Kvalshaug, Aftenposten

De fleste kjenner en gubbe som Ove. En som er sur, tverr, lite mottagelig og i bunn og grunn nokså ufyselig. Men hva kan skjule seg bak fasaden hos en av disse typiske grinebiterne?

«En mann ved navn Ove ser i denne stund i hvert fall ut som en klar bestselger.» Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv «Vi blir glade i Ove. Han blir vår mann.» Vidar Kvalshaug, Aftenposten Den er en sjarmbombe full av sære, kantete personligheter, spreke episoder, storstilte konfrontasjoner og rørende forsoninger. Den såre klangbunnen og dype menneskeligheten i boka gjør den til mye mer enn overfladisk moro.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Fredrik Backman

Fredrik Backman
Fredrik Backmans suksessrike debutroman En mann som heter Ove er utgitti mer enn 20 land. Foto: Kalle Assbring
Les mer om forfatteren

Anbefalt


Tips en venn