Arv og miljø

Arv og miljø

Roman

Pris
379,-
Innbundet
KLIKK&HENT i butikk

Finn en ARK-butikk nær deg

×

Spar tid og frakt med KLIKK&HENT!

Når du bruker KLIKK&HENT, kan du hente varene dine i en av våre butikker etter en time. Du slipper å betale frakt og får varene dine med en gang til den samme lave prisen som på nett.

Slik bestiller du

Legg inn mobilnummer og trykk på OK-knappen. Fra du får bekreftelse på SMS, vil varen bli holdt av i to dager til aktuell nettpris. Du betaler i butikken når du henter varen.

eller
Få levert rett hjem

FullStockIcon Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager

Kundevurdering
(11)

Lagerstatus FullStockIcon Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager
Format Innbundet
Utgivelsesår 2016
Forlag Cappelen Damm
Språk Bokmål
ISBN 9788202512736
Sider 342
  Se flere detaljer

Vinner av Bokhandlerprisen 2016!

Nok en smart og poetisk roman fra Vigdis Hjorth. Om arv, familiehemmeligheter og overgrep – om en far som misbrukte og en mor som vendte seg bort.

Hjorths nye roman starter som et klassisk arveoppgjør, der to sommerhytter på Hvaler står sentralt. To barn har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år. De skal arve hyttene. Men det finnes to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Den handler om familiehistorien.

«Bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, intelligent og poetisk måte.» Cathrine Krøger, Dagbladet

«Som hun kan skrive, Vigdis Hjorth, rett inn i liv og livsvalg de fleste gjenkjenner rundt oss og i oss.» Guri Hjeltnes, VG


Hjorth, Vigdis

Hjorth, Vigdis
Vigdis Hjorth er født i 1959. Hun vokste opp i Oslo og har bodd iKøbenhavn, Bergen, Sveits og Frankrike. Hun er cand.mag. med fageneidehistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap. Debuterte i 1983 medbarneboken Pelle-Ragnar i den gule gården som hun fikk Norsk kulturrådsdebutantpris for. Foto: Siv-Elin Nærø
Les mer om forfatteren

Andre titler fra forfatteren

Se hele listen

Anbefalt


Tips en vennskriv anmeldelse
(5/5)
11   vurderinger
5
9
4
2
3
0
2
0
1
0

Bjørg Ark Holmlia
9. juni 2017

Les den!

Denne boken ble en av de store snakkisene i 2016, og det skjønner jeg. Boken går inn i en tematikk som er både vond og rørende å lese om, nemlig incest. Et arveoppgjør fører til at barnas opplevelse av foreldrene kommer frem i lyset, noe som ikke er like lett å håndtere for alle søsknene. Boken er godt skrevet, og jeg mener at dette er en bok alle bør ha i bokhylla.


Ord som beskriver produktet:

God,Anbefaler


Rapporter om upassende innehold

Unni Løvlien
26. mai 2017

Vel verdt å lese

Boka har en spennende og lavmælt dramatikk. Den er skrevet delvis i nåtid, delvis i fortid, noe som øker spenningen og dynamikken i boka. Forfattereren uttrykker seg sikkert og godt i interessante vendinger, der uttrykk ofte blir gjentatt flere ganger i forskjellige settinger. Jeg likte boka veldig godt og kan anbefale den på det varmeste.


Ord som beskriver produktet:

God,Spennende,Anbefaler


Rapporter om upassende innehold

Charlotte
12. mai 2017

Karoline, ARK Oslo Sentralstasjon
30. desember 2016

Sårt og ærlig

Helt på tampen av året skulle jeg rekke å lese en av de beste bøkene jeg har lest i 2016. Det er ikke rart at Arv og miljø har blitt hyllet i de aller fleste norske aviser, for dette er en ubeskrivelig god roman. Hjorth skriver sårt, ærlig og intenst om konfliktene som kan oppstå i våre nærmeste relasjoner. Ikke minst skriver hun om de konfliktene som kan oppstå i en selv, om å ta vanskelige valg og å måtte stå i de valgene man tar, samtidig som man skal ha selvrespekten i behold når man kommer ut på den andre siden.


Ord som beskriver produktet:

God,Umulig å legge bort,Anbefaler


Rapporter om upassende innehold

Hanna, Ark Kolsås
28. desember 2016

Fantastisk!

Denne boken slukte jeg! Hjorth skriver her om tunge temaer, om de temaene som kanskje kan være de vanskeligste. Arveoppgjør, og familierelasjoner som på grunn av fortiden låser seg. Men til tross for tunge, vanskelige konflikter, så skriver ikke Hjort hverken tungt eller vanskelig. Språket er åpent, man blir dratt med i fortellingen om familien og arveoppgjøret, som handler om så mye mer enn bare to hytter på Hvaler.


Ord som beskriver produktet:

Anbefaler


Rapporter om upassende innehold

Kjersti Thon ARK Tromsø
21. november 2016

Hjorth på sitt beste

Ingen kan skildre mellommenneskelige forhold som Hjorth. Den er skrekkelig bra, vanskelig fin og herlig Hjorthisk. Hun får satt ord på hvem som har sannheten, hva er sannheten og har vi samme sannhet. Velfortjent bokhandlerpris.


Ord som beskriver produktet:

Umulig å legge bort


Rapporter om upassende innehold

Anja, Ark Kremmergården
21. november 2016

En ubehagelig god bok!

Innholdet er rystende og slitsomt å forholde seg til. Språket hektisk og gjentagende, men allikevel lettlest. Det er ikke en bok til å le av, men viktig, det er den.


Ord som beskriver produktet:

Anbefaler


Rapporter om upassende innehold

Astrid Terese Bjorland Risvold Skjeggerud
20. november 2016

Viktig tema

Hjorth har igjen skrevet en roman gjennomsyret av følelser mellom familiemedlemmer. Det er et viktig tema i seg selv, men Hjorth tar også opp misbruk av barn. At samtidsforfattere behandler denne typen spørsmål er viktig for samfunnsdebatten. At Hjorth i tillegg gjør dette på en så briljant måte viser hvilken erfaren og dyktig forfatter hun er. Det er ikke så mye mer å si enn at du må lese denne boken. Dette er en viktig historie, en viktig stemme. Astrid Terese, ARK Flekkefjord


Ord som beskriver produktet:

God,Spennende,Anbefaler


Rapporter om upassende innehold

Heidi, Ark Byporten
19. november 2016

Hjorth har skrevet en utrolig bok som tar for seg en tematikk som både er vond og vanskelig, men så utrolig viktig at får en stemme. Boken røsker tak i deg, vrir og vrenger. Den er vond og sår, men også så innmari god. Dette er en bok som virkelig har satt sine spor i meg som leser.


Ord som beskriver produktet:

God,Umulig å legge bort,Anbefaler


Rapporter om upassende innehold

Kirsti, ARK Karenslyst Allé Skøyen
14. november 2016

Wow, for en bok!

Jeg begynte på boken om morgenen og ble sittende å lese den ferdig, bare avbrutt av middag. Det var en trøtt sjel som kom på jobb dagen etter. En fysisk og psykisk trøtt og sliten sjel... Denne boken tok tak i meg og holdt meg fanget. Hjorth skriver ubeskrivelig bra! Språket bare glir av gårde og fra første side ble jeg dratt inn i hovedpersonens hode. Tankene, følelsene og opplevelsene hennes ble mine og jeg satt som fjetret. Boken rev og slet i meg. Den hogg tak i hjertet mitt. Den rystet meg langt inn i hjerteroten. Dette er en trist bok. Dette er en gripende bok. Dette er en hardtslående bok. Dette er en tøff bok. Dette er en sår bok. Dette er en overlevelsesbok. Dette er rett og slett et lite mesterverk. Hjorth tar for seg familierelasjoner på en utrolig realistisk og dyptgripende måte. Ikke et sekund av boken var kjedelig eller langdryg. Tvert i mot, boken tar for seg vond tematikk på en formidabel måte og viser også hvordan det er mulig å overleve kompliserte og føleRapporter om upassende innehold

Marit Grue, ARK Bokhandel
21. oktober 2016

Sterk roman fra Hjorth

Vigdis Hjorth har med Arv og miljø skrevet sin beste roman til nå. På en både gjenkjennelig og urovekkende måte skildres familierelasjoner og arveoppgjør.Rapporter om upassende innehold