Buffy By er talentfullen selvbiografi

Forfatter , Del 1 av serien Buffy By
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Møt Buffy By, fattig jente i rike Oslo. Talentløs med ball, men naturtalent i slalåm, verdens tredje dyreste sport. Hvordan skal det gå? Klasse 6B på Refstad skole skal skrive selvbiografi. Buffy By vil helst skrive om slalåm - eller aller helst vil…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Buffy By er talentfull

  Møt Buffy By, fattig jente i rike Oslo. Talentløs med ball, men naturtalent i slalåm, verdens tredje dyreste sport. Hvordan skal det gå? Klasse 6B på Refstad skole skal skrive selvbiografi. Buffy By vil helst skrive om slalåm - eller aller helst vil hun kjøre slalåm. På gratiskurset i vinterferien viser det seg at hun er et naturtalent! Bare så synd de ikke har penger til treningsavgift - eller ski eller staver eller klær eller noen ting, egentlig. Men Buffy By mister ikke motet av den grunn. Og hun har alltid en god idé eller tre. Det finnes ikke mange bøker om fattige barn i dagens Norge. Men her er Buffy Bys selvbiografi, og den likner ikke på noe annet! Jeg og Bobby har ganske lite her i verden. Mange i klassen har foreldre, kanskje skilte, men likevel ... Du har minst to besteforeldre. De har av og til en oldeforelder. Hvis foreldrene er skilt, har de halvsøsken, stesøsken, steforeldre, besteforeldre gjennom steforeldrene. Jeg og Bobby - vi har mamma. Lillie By, den peneste mammaen i Oslo. Og så Jimmy Jeeves, faren til meg og Bobby, men han har ingen sett siden Bobby ble født. Buffy By er talentfull ble nominert til Brageprisen i kategorien Beste barne- og ungdomsbok i 2019.


  Språkleg svingar det godt, med friske replikkar og leikne skildringar. Barnelesaren vil la seg underhalde og engasjere, medan det moralske prosjektet utfaldar seg mellom linjene. #buffybyertalentfull av #ingeborgarvola er både viktig, vakker og utrendy på en fin måte. Motoren i historien er Buffys ønske om å dra på slalåmleir, og de to temaene fattigdom og fraværende far blir etter hvert fint vevd sammen. Og veldig fint for en gangs skyld å lese om et klasserom uten kriger. Ingeborg Arvolas nye serie om fattigjenta Buffy Bys eventyr starter friskt, og åpner for mange interessante diskusjoner om moral og økonomi. (...) Buffy By har kommet for å bli - og godt er det. Det som gjør Buffy til en uimotståelig barnebokvenn er ikke bare bokens ytre handling, men miljøet og stemningen. Det er lett å like miksen av et raust klassemiljø som er helt fritt for de superbitch-intrigene vi møter i mange barnebøker, og en hovedperson med naiv, ukuelig optimisme til tross for alle hendelige uhell og problemer. Og ikke minst er det fortellerstemmen som bærer gjennom små og store kriser. Buffy By og den vesle familien hennes er helstøpte fra første side av. De er fattige i et ellers rikt Norge, men gyver løs på hverdagene med stolt-het, humor og kjærlighet. Kompleks og klok bok om en annerledes, men bra barndom. Endelige en fortelling om et vanskeligstilt barn som tenker at livet er gøy. Buffy By er Tonje Glimmerdal fra Oslo øst, og dette er hennes selvbiografi. Arvola skriver klokt, sprøtt og sårt om ei jente som har vært ute mang en vinternatt med livsmotet i behold. Denne boka er en sjeldenhet av en realistisk barnebok. Den ligner ikke på mange andre barnebøker, men muligens har Buffy By hatt Pippi Langstrømpe som forbilde? Til tross for dens vinterlige tema, er dette en perfekt sommerbok for alle rampete barn. "ein herleg serie med mykje humor"

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2019
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202609573
  Serie
  Nummer
  1
  Sider
  254
  Sted
  Høyde
  218
  Bredde
  155
  Vekt
  516
  Illustrert av
  Brech, Nora

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.