Ekko av en venn

roman

Ekko av en venn
Nettpris
Nettpris
349,- 349,-
Butikkpris 399,- Spar 50,-
Butikkpris 399,- Spar 50,-
Innbundet
Terningkast 6 i VG: «Ventetiden er over, Elling er tilbake - og det er bare å glede seg!»
Format Innbundet
Utgivelsesår 2019
Forlag Cappelen Damm
Språk Bokmål
ISBN 9788202625139
Sider 313
Sted Oslo
Se flere detaljer  

Andre formater / språk

E-Bok Nedlastbar Bokmål

Om Ekko av en venn

Endelig er Elling tilbake! Like sår og morsom som alltid. Han har flyttet inn i en sokkelleilighet hos enkefru Annelore Frimann- Clausen på Grefsen i Oslo. Dette er Ingvar Ambjørnsens femte bok om Elling. Den står ikke tilbake for noen av de andre, tvert imot er det en helt nydelig og gripende skildring av et ensomt menneske, som svært mange vil kjenne seg igjen i.

«Med Ekko av en venn har Ingvar Ambjørnsen nok en gang skrevet et kjærlig portrett av en karakter de fleste vil kjenne seg igjen i. [...] Ambjørnsens prosa er som vanlig enkel og stilsikker, og det tunge og såre er hele tiden pakket inn i befriende komikk.» Mari Reinholdt Aas, Vårt land «Selvsagt er dette blitt en ekte Elling-roman, men bakteppet som Ingvar Ambjørnsen har strukket, rommer dype, treffende samfunnsbetraktninger - kall det gjerne humoristisk-satirisk - men Ekko av en venn har en dypere og alvorlig undertekst som beskriver noen av de mest markante trekk ved vår mediale samtid.» Finn Stenstad, Dagbladet «Den 5. boka om Elling er drivande godt, litterært handverk.» Bjarne Tveiten, Fedrelandsvennen «Gjenkjennelsen i det Elling strever med, å finne sin plass i verden og en verdigheti eget liv, gjør at «Ekko av en venn» ikke bare føles relevant, men ja - viktig.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen «I dette forunderlige hodet - både Elling sitt og Ambjørnsen sitt - foregår det fortsatt veldig mye spennende, unikt og morsomt. Sjølsagt føler en med Elling som fortsatt ikke lykkes med alt kan man si, men måten Ambjørnsen tar oss med inn i Ellings sinn og hverdag på er fortsatt noe av det flotteste jeg vet om i moderne norsk litteratur. Det er fortsatt bøtter av underfundig humor i Ambjørnsens språk og fortelling om Elling» Tor Hammerø, Nettavisen «Ingvar Ambjørnsens bøker om Elling er tidvis stor litteratur. Når han får fram det allmennmenneskelige, det gjenkjennbare - når han klarer å løfte det tilsynelatende lille til noe stort og meningsfullt. Når det går opp for oss at vi alle har en Elling i oss. På godt og ondt.» Jan-Erik Østlie, Fri fagbevegelse «Romanen er klok, og jeg tror vi ler med Elling, mer enn vi ler av ham.» Bente Thoresen, Psykisk helse

Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Skriv anmeldelse

Kjell Olav Austin
27. juli 2019

Treffer deg hjemme

Dette er en bok som inneholder det meste av menneskelige følelser, og det er lett å kjenner igjen noe av seg selv i mangt og mye av det Elling tenker på og opplever. Det er mye humor, sorg og angst, umulig kjærlighet, og alt er fortalt på en måte som likevel inngir et slags håp. Elling "mestrer" sin situasjon uten å ha de nødvendige redskaper for å takle sin hverdag. Mesterlig fortalt.


Ord som beskriver produktet:

God


Rapporter om upassende innhold

Anbefalt


Tips en venn