En sjøens heltroman[1]Skogsmatrosen

Forfatter

Del av serien

Kort om boken

«En sjøens helt» er en gripende, dramatisk og vidtfavnende beretning om Norges krig på havet. Med kraft og autoritet, humor og varme har Jon Michelet skrevet den store norske sjøromanen. Atten år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen …
199,-
Format/språk (5 forskjellige)
Format
E-Bok
En sjøens helt
E-Bok
Bokmål
119,-
Pocket
En sjøens helt
Pocket
Bokmål
179,-
Innbundet
En sjøens helt
Innbundet
Bokmål
399,-
Nedlastbar lydbok
En sjøens helt
Nedlastbar lydbok
Bokmål
169,-
Forklaring av formater

  Om En sjøens helt

  «En sjøens helt» er en gripende, dramatisk og vidtfavnende beretning om Norges krig på havet. Med kraft og autoritet, humor og varme har Jon Michelet skrevet den store norske sjøromanen. Atten år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen Åmot hyre som lettmatros på Wilhelmsenrederiets linjeskip M/S Tomar. Det er desember 1939. Verdenskrigen er i gang i Europa og på havet, men norske skip er ennå nøytrale. Da Halvor legger ut på sitt livs eventyr, aner han lite om hva som venter ham i tida som kommer. Om bord i titusentonneren M/S Tomar får han kallenavnet Skogsmatrosen. Mens han seiler kloden rundt, rammer krigen Norge, og vår store handelsflåte får en stadig viktigere rolle på utefronten. I løpet av Halvors første år til sjøs endres verden for bestandig, og Halvor endrer seg med den. Han blir en krigsseiler.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Om forfatteren

  Jon Michelet

  Jon  Michelet

  Jon Michelet (1944–2018) er en av Norges mest profilerte forfattere gjennom tidene. Forfatterskapet hans startet med debutromanen Den drukner ei som henges skal i 1975. Jon Michelets aller største litterære suksess var hans episke romanverk En sjøens helt, som han arbeidet med helt frem til sin død i april 2018. Dette verket blir stående for ettertiden som den store norske sjøromanen – uten sidestykke i norsk litteraturhistorie.

  Detaljer

  Format
  Digikort lydbok
  Utgivelsesår
  2013
  Forlag
  Lydbokforlaget
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788242157492
  Spilletid
  2580min.
  Emne
  Andre verdenskrig, Krigsseilere, Sjølivet
  Lest av
  Nielsen, Erich Kruse

  Anbefalt

  Anbefalt