Katharina-koden

kriminalroman

Katharina-koden
Pris
Pris
179,- 179,-
Pocket
«Så langt den beste og mest geniale Jørn Lier Horst har skrevet» Tvedestrandsposten, terningkast 6
Format Pocket
Utgivelsesår 2018
Forlag Gyldendal
Språk Bokmål
ISBN 9788205512634
Serie Gyldendal pocket
Sider 379

Andre formater / språk

Compact Disc Bokmål
Innbundet Bokmål
E-Bok Nedlastbar Bokmål
Nedlastbar lydbok Nedlastbar Bokmål

Om Katharina-koden

En sporløs forsvinning er et mysterium i seg selv. Men hva om den som forsvinner etterlater seg noe som gjør mysteriet enda større? Det er den tiden på året. For 24. gang på rad finner William Wisting frem papirene fra da Katharina Haugen forsvant. Saken ble aldri løst, og hvert år siden har Wisting oppsøkt Katharinas ektemann, som befant seg utenbys på jobb og hadde et solid alibi. Den jevnlige kontakten mellom Wisting og Martin Haugen har etter hvert utviklet seg til et vennskap. Denne gang finner han imidlertid Haugens hus lukket og låst. På årsdagen for sin kones forsvinning er Martin Haugen selv sporløst borte. Samme dag får Wisting besøk på politihuset av den yngre etterforskeren Adrian Stiller, som arbeider med eldre og uløste saker i Kripos, såkalte cold cases. Den gamle Katharina-saken har forbindelse til en annen, gammel forsvinningsgåte. De to må gjøre felles sak, men samarbeidet med den kompliserte Adrian Stiller skal bli en utfordring for den erfarne Wisting. De to drevne etterforskerne må likevel finne et utgangspunkt de kan enes om, og bruke kreftene på å løse saken.


Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

5
0
4
0
3
1
2
0
1
0
Skriv anmeldelse

Caroline Åsgård
1. juli 2018

Leste et leseeksemplar, så den hadde noen grammatiske småfeil. Jeg har ikke lest noe av Horst før, så kan ikke sammenligne det med andre bøker han har skrevet. Boken er helt grei, mysteriet er ganske spennende, og du får definitivt lyst til å vite hva som skjedde med Katharina, og hva koden hennes betydde. Men jeg syns det tar en ganske god stund før det skjer noe spenning - men det ble ikke SÅ spennende. William Wisting virker ikke akkurat som en actionhelt, men mer som en ganske vanlig 55-åring. Vi følger også Williams datter Line, som er journalist, og Adrian Stiller, en etterforsker fra Kripos som jobber med cold cases. De jobber med forsvinningen av Nadia Krogh, som de tror har en forbindelse med Katharinas forsvinning. Det er mulig dette blir den siste boken om William Wisting, og jeg syns egentlig at det passer helt fint som en siste bok. Men fans av serien som er sultne på mer blir kanskje skuffet.Rapporter om upassende innhold

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst regnes som en av Norges fremste krimforfattere. Han er mest kjent for krimserien om politietterforsker William Wisting.


Les mer om forfatteren

Anbefalt


Tips en venn