Kvinnejobber, mannsjobber og innvandrerj

Kvinnejobber, mannsjobber og innvandrerj

Nettpris
271,-
Førpris 339,- Spar 68,-
Pocket

KLIKK&HENT

- i din ARK-butikk!

×

Spar tid og frakt med KLIKK&HENT!

Når du bruker KLIKK&HENT, kan du hente varene dine i en av våre butikker etter en time. Du slipper å betale frakt og får varene dine med en gang til den samme lave prisen som på nett.

Slik bestiller du

Legg inn mobilnummer og trykk på OK-knappen. Fra du får bekreftelse på SMS, vil varen bli holdt av i to dager til aktuell nettpris. Du betaler i butikken når du henter varen.

Reserver i butikk. Hent når det passer innen 48 timer.

NETTBESTILLING

- få varen levert rett hjem!

Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager

Fri frakt på kjøp over 249,-
Skriv anmeldelse
Lagerstatus Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager
Format Pocket
Utgivelsesår 2016
Forlag Cappelen akademisk
Språk Bokmål
ISBN 9788202499525
Sider 170
Emne Arbeidsmarkedet; Innvandrere; Kjønnsidentitet

Om Kvinnejobber

Hvorfor oppfattes noen arbeidsoppgaver og yrker som «kvinnejobber», «mannsjobber» og «innvandrerjobber»? Hva betyr det egentlig når studenter opplever etnisitet som en barriere i noen profesjoner, mens det blir ansett som en fordel for å lykkes i andre? Kan etniske minoriteters inntog i kjønnstradisjonelle yrker bidra til å kaste lys over det at det norske arbeidsmarkedet er blitt mindre kjønnssegregert? Denne boken handler om 36 mennesker som har valgt typisk kvinne- eller mannsdominerte utdanninger. Første gang vi møter dem er de fremdeles studenter. Den andre gangen har de fullført sin høgskoleutdanning og befinner seg i arbeidslivet. Men selv med en formell utdanning vurderer studentene sine muligheter på arbeidsmarkedet svært ulikt. Et argument som fremmes i boken, er at slike forskjeller handler om mer enn formell kompetanse. Det handler også om de subtile og skjulte barrierene og mulighetene i arbeidsmarkedet; nemlig det å beherske de uformelle kompetanseformene. Det å ikke lykkes med å innfri en uuttalt standard, kan føre til marginalisering og en følelse av diskriminering uten at den som havner utenfor helt klarer å sette fingeren på det som skjer. Julia Orupabo utforsker i boken Kvinnejobber, mannsjobber og innvandrerjobber forholdet mellom kulturelle stereotypier om kompetanse på den ene siden, og utdannings- og karriereaspirasjoner hos unge voksne på den andre siden. Boken gir kvalitativ innsikt i mekanismene som bidrar til at ellers like studenter plasserer seg ulikt i arbeidsmarkedet etter endte studier.

«Orupabo får formidlet mye på få sider. Hun lar ingen påstand stå ubegrunnet og ingen spørsmål stå ubesvart. [...] Denne boka formidler et viktig kunnskap om et aktuelt og komplisert tema på en glimrende måte. Den framstår som svært nyttig for meg som student, og burde også leses av både arbeidsgivere, lærere, forskere, og de som driver politikk på dette feltet.» Nora Warholm Essahli, sosiologen.no september 2016 «Boka byr på funn og perspektiver som tidvis er svært interessante, og for sosiologer og andre samfunnsvitere vil det være mye å hente. [...] en absolutt lesverdig bok om en aktuell tematikk.» Ragnhild Fjellro, Forskerforum 7/2016 «Sociologen Julia Orupabos nya bok Kvinnejobber, mannsjobber og invandrerjobber blottlägger de gömda strukturerna på den norska arbetsmarknaden och är ett utmärkt exempel på intersektionalitet i praktiken ...» Maria Jacobson, feministisktperspektiv.se «... denne engasjerende og velskrevne boken anbefales til både nybegynnere og viderekomne. Den representerer en original analytisk tilnærming til studiet av kjønn og etnisitet og viser også hvor fruktbart det kan være med kvalitative studier av seleksjonsprosesser i utdanningssystem og arbeidsliv. Orupabo formidler en kompleks faglitteratur og presenterer egne forskningsfunn på en forbilledlig måte.» Kristoffer Chelsom Vogt, Tidsskrift for samfunnsforskning 1/2017 "Boka er meget godt skrevet, meget innholdsrik, lett å lese og samtidig med nok henvisninger til relevant litteratur og med teoretiske refleksjoner underveis. Boka egner seg meget godt til pensumlitteratur i forhold til ulikhet, kjønn, innvandring, utdanning og arbeid. Anbefales hermed på det varmeste." Bente Rasmussen, Tidsskrift for kjønnsforskning 1/2017

Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Anbefalt


Tips en venn