Russiske imperium

Russiske imperium

Pris
469,-
Pocket

KLIKK&HENT

- i din ARK-butikk!

×

Spar tid og frakt med KLIKK&HENT!

Når du bruker KLIKK&HENT, kan du hente varene dine i en av våre butikker etter en time. Du slipper å betale frakt og får varene dine med en gang til den samme lave prisen som på nett.

Slik bestiller du

Legg inn mobilnummer og trykk på OK-knappen. Fra du får bekreftelse på SMS, vil varen bli holdt av i to dager til aktuell nettpris. Du betaler i butikken når du henter varen.

Reserver i butikk. Hent når det passer innen 48 timer.

NETTBESTILLING

- få varen levert rett hjem!

Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager

Fri frakt på kjøp over 249,-
Skriv anmeldelse
Lagerstatus Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager
Format Pocket
Utgivelsesår 2017
Forlag Cappelen akademisk
Språk Nynorsk
ISBN 9788202548926
Sider 356
Sted Russland

Om Russiske imperium

Russland har vore eit imperium i nesten 500 år. Det gamle russiske imperiet gjekk under i 1917, men oppstod snart i transformert versjon som Sovjetunionen. Sovjetunionen blei historie i 1991, men mange russarar førestiller seg enno eit Russland som er større enn det som ligg innanfor den noverande russiske føderasjonen. Russiske imperium syner korleis arven frå imperiefortida pregar dagens Russland både politisk og ideologisk. For å forstå Russland og russisk sjølvforståing må vi kjenna til landet si forhistorie som ei verdsmakt. Boka gjev den historiske bakgrunnen for nyare konfliktar med nabostatar og andre spenningar i samtida. Samstundes peikar ho på praksisar og tenkjemåtar som har blitt borte undervegs. Russland har sidan 1500-talet vore imperium på ulike måtar. Og imperiet var - og er - meir enn berre imperialisme. Boka analyserer mangfaldige konstellasjonar av eit sentrum i samverke med ulike periferiar, og kombinerer den politiske historia med ei idéhistorisk framstilling av russiske sjølvbilde, før og no.

«Russisk historie er spennende og dramatisk. Russlandforsker Kåre Johan Mjørs bok Russiske imperium er det samme. [...] Kunnskap om dette landet er ikke å forakte og Kåre Johan Mjør skal ha varm takk for boka.» Bjarte Botnen, Vårt Land «[...] ei grundig, tankevekkande og høgst leseverdig bok. » Åsne Ø. Høgetveit, Historisk tidsskrift 2/2018 «Låt mig direkt säga att denna bok är ett viktigt bidrag till forskningen om Rysslands utveckling som imperium. Mjør inte bara sammanfattar och systema.ti.se.rar en stor del av den tidigare forskningen, han har dessutom funnit en enkel och genial lösning på ett problem som många tidigare analyser av det ryska imperiet har brottats med.» Per Månson, Salongen.no «... Russiske imperium leverer ein grundig og svært kunnskapsrik gjennomgang av russisk imperieideologi og imperiepolitikk gjennom 500 år. [...] Skal du lesa berre ei Russlands-bok i år, vil eg tilrå Kåre Johan Mjør.» Tom Hetland, Stavanger Aftenblad «Av alle gode Russlands-bøker i jubileumsåret for revolusjonen fortalde denne meg mest om «den russiske verda» og bakgrunnen for Putins ideologi og politikk. Ei bok til å jobba med, men også å bli klokare av.» Tom Hetland, Stavanger Aftenblad "Kåre Johan Mjør har skrevet en spennende og innholdsmettet bok om Russlands historie og kultur der «imperium» fungerer som det samlende begrepet. [...] Mjør har klart det kunststykke å skrive en bok om et viktig tema som kan leses med stort utbytte av både leg og lærd. Boken er utstyrt med flere svært nyttige fargekart, gjennomarbeidet ned i minste detalj og skrevet på et stilsikkert nynorsk." Pål Kolstø, Arr - Idéhistorisk tidsskrift

Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Anbefalt


Tips en venn