Siciliaoppskrifter fra en italiensk øy

Kort om boken

Sicilia er ikke som noe annet sted i verden: Den største øya i Middelhavet, med livlige markeder, fantastiske strender og mat man kunne dø for. Forfatterne Katie og Giancarlo Caldesi har reist på kryss og tvers over denne vakre øya for å finne de lo…

Oppdag mer

Velg tagger...
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 2 timer*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

    Om Sicilia

    Sicilia er ikke som noe annet sted i verden: Den største øya i Middelhavet, med livlige markeder, fantastiske strender og mat man kunne dø for. Forfatterne Katie og Giancarlo Caldesi har reist på kryss og tvers over denne vakre øya for å finne de lokale og autentiske rettene, tilberedt med ekte lidenskap, for å gi oss det aller beste fra det sicilianske kjøkken. Boka syder av deres mangeårige kjærlighet til øya og matkulturen. Takket være sin rike historie, er det sicilianske kjøkken influert av det italienske så vel som av det greske, spanske, franske og arabiske kjøkken, noe som gjør smakene og ingrediensene vidunderlig eklektiske: Fra den verdensberømte gatematen i Palermo til de utrolige dessertene i Noto samt de arabiskinspirerte rettene som couscous med safran og lam med eksotiske krydre. Katie og Giancarlo gir oss mange oppskrifter på hverdagsmat som er lette å lage og smaker helt herlig: Server grillet makrell med auberginegryten caponata, lær deg kunsten å lage parmesanbakt kylling, og se hvordan pistasjpesto kan løfte selv de enkleste retter til nye høyder. Du lærer, steg for steg, å lage pasta, risotto, focaccia, couscous, raguer og fyll til ravioli, og fantastiske retter av grønnsaker, fisk og kjøtt, kaker og desserter. Mange av oppskriftene er glutenfrie. Bli med Katie og Giancarlo på deres spennende vandring gjennom antikke greske ruiner og templer, arabiskinspirerte kupler, normanniske slottsmurer og bysantinsk mosaikk. Sicilia er både en fantastisk kokebok og en enestående reiseskildring fra Italias mest forførende øy.

    Boken er en kjærlighetserklæring til den sicilianske maten og råvarene som finnes på den italienske øya. Helle Øder Valebrokk (Helles Kitchen)

    Kundevurderinger

    Totalvurdering: 

    Gi din vurdering: 
    Totalvurdering: 

    Detaljer

    Format
    Innbundet
    Utgivelsesår
    2017
    Forlag
    Memo
    Språk
    Bokmål
    ISBN
    9788293493044
    Sider
    271
    Originaltittel
    Sicily
    Sted
    Height
    246
    Width
    198
    Weight
    1155
    Illustrert av
    Noack, Johanna
    Fotografier av
    Cathcart, Helen
    Oversatt av
    Postoloff, Geir

    Anbefalt