Klara og solen

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (4 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk
Terningkast 5!
– VG
«... brenner seg fast og gir næring til sinnet. Mer kan man ikke forlange.» VG, terningkast 5

Kort om boken

Klara og Solen er Kazuo Ishiguros første roman etter at han fikk Nobelprisen i litteratur. Klara er en Kunstig Venn - en form for kunstig intelligens utviklet for å hjelpe unge mennesker inn i voksenverdenen. Fra utstillingsvinduet i butikken der hu…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Klara og solen

  Klara og Solen er Kazuo Ishiguros første roman etter at han fikk Nobelprisen i litteratur. Klara er en Kunstig Venn - en form for kunstig intelligens utviklet for å hjelpe unge mennesker inn i voksenverdenen. Fra utstillingsvinduet i butikken der hun er til salgs, observerer Klara det som foregår ute på gaten. Hun studerer hvordan menneskene forholder seg til hverandre, og håper at det snart er hennes tur til å bli valgt ut. Da ønsket endelig går i oppfyllelse og hun får bli med 13-årige Josie hjem, forstår Klara imidlertid raskt at det menneskene lover henne, ikke nødvendigvis er til å stole på. Klara og Solen er en rørende og inntrykksfull roman med en uforglemmelig forteller. Det er en bok som snakker til oss fra et uventet perspektiv om empati og kjærlighet, om globale klasseskiller og de skremmende sidene ved moderne teknologi. Lanseringen av boken - på engelsk, norsk og et titall andre språk 2. mars 2021 - blir en stor internasjonal litterær begivenhet.


  «... man lukker Kazuo Ishiguros nyeste bok beriket av et forfriskende barnaktig blikk på vennskap, hvor fenomener som klikkdannelse, rivalisering og utstøtelse blir underliggjort.» «Stemmeføringen er ... prikkfri, og oversettelsen likeså ...» «Varsomt fortalt, slående effekt.» Utsøkt om forholdet mellom nesten-mennesket Klara og den syke tenåringen Josie, med solens næring som grunnleggende kraft. (...) Det gåtefulle i Klaras plan for å hjelpe Josie, med sine bønner til sin venn solen, er nydelig beskrevet. Det er noe blåøyd og håpefullt over denne romanen som forfatteren med sitt delikate språk, uten tekniske forklaringer hvordan en så kul robot blir til, sjarmerer denne leser, i en flott oversettelse. «Uten feil og mangler ... Dette er en roman for fans av Gå aldri fra meg, som den deler DNA med. Det er et DNA som består av følelelsesmessig åpenhet, en evne til å la oss se oss selv fra utsiden og en visjon for menneskeheten som ikke akkurat er optimistisk, men likevel sart, rørende og sann.» -John Self, The Times Nobelprisvinner Kazuo Ishiguro kan gi litterært liv til de mest usannsynlige stemmer. (...) Stemmeføringen er ... prikkfri, og oversettelsen likeså, (...) Romanen danner et tydelig mønster av par som finner sammen og vokser fra hverandre, og man lukker boken beriket av et forfriskende barnaktig blikk på vennskap, hvor fenomener som klikkdannelse, rivalisering og utstøtelse blir underliggjort. ... et dypt bevegende verk om livet, døden og kjærligheten. (...) Kazuo Ishiguro, som mottok Nobelprisen i litteratur i 2017, er mer aktuell enn noen gang. (...) «Klara og Solen» er en foruroligende fabel og dristig samtidskritikk, lettlest og utfordrende på samme tid. «Ishiguro har skrevet nok et mesterstykke, et verk som får oss til å føle menneskehetens skjønnhet og sårbarhet på nytt.» Klara og Solen er en bok om hva det vil si å være menneske. Det at Ishiguro kan få slike store spørsmål til å fremstå som så essensielle og så enkle, er bare én av grunnene til at han fikk Nobelprisen ... Folk kommer til å elske denne boka. «Nobelprisvinneren innfrir de høye forventningene» «... en underholdende, tankevekkende og rørende roman, som vil treffe Ishiguro-fansen midt i hjertet.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202679354
  Sider
  287
  Originaltittel
  Klara and the sun
  Omtalt person
  Sjanger
  Terningkast
  5
  Terningkast kilde
  VG
  Høyde
  212
  Bredde
  138
  Vekt
  381
  Oversatt av
  Herrman, Bjørn Alex

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.