Ishavsfarerne 1859-1909

Ishavsfarerne 1859-1909

Pris
399,-
Innbundet

KLIKK&HENT

- i din ARK-butikk!

×

Spar tid og frakt med KLIKK&HENT!

Når du bruker KLIKK&HENT, kan du hente varene dine i en av våre butikker etter en time. Du slipper å betale frakt og får varene dine med en gang til den samme lave prisen som på nett.

Slik bestiller du

Legg inn mobilnummer og trykk på OK-knappen. Fra du får bekreftelse på SMS, vil varen bli holdt av i to dager til aktuell nettpris. Du betaler i butikken når du henter varen.

Reserver i butikk. Hent når det passer innen 48 timer.

NETTBESTILLING

- få varen levert rett hjem!

Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager

Fri frakt på kjøp over 249,-
Skriv anmeldelse
Lagerstatus Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager
Format Innbundet
Utgivelsesår 2016
Forlag Orkana
Språk Bokmål
ISBN 9788281042810
Sider 538
Sted Arktis

Om Ishavsfarerne 1859-1909

Ishavsfarerne 1859.1909 er en bok om aktivitetene på Ishavet i seilskutetiden, og bygger i hovedsak på ishavsfarernes egne beretninger i brev, dagbøker og skipsjournaler. Andre viktige kilder er avisomtaler, seilingslister, tolljournaler og fangst- og forlisrapporter. Dette er historien om de hverdagsheltene som hadde Ishavet som arbeidsplass for 100 til 150 år siden, og om fartøyene som førte dem nordover. Dette var en periode i stor utvikling, hvor store deler av Arktis ble kartlagt. Vi følger utviklingen fra håndharpun til rifler med metallpatron, utvidelse av fangstområder fra Grønland i vest til Novaja Zemlja og Franz Joseph land i øst, overvintringene: Her er også historien om det store hamskiftet: overgangen fra ishavsfangst til selfangst. Vi blir kjent med hva ishavsprodukter ble benyttet til, og hvordan råvarer ført inn av ishavsfarerne la grunnlag for industri i Europa. Politiske konflikter, mytteri på fangstskuter, motsetninger og kamp mellom ulike næringsinteresser i Arktis blir belyst og dokumentert. Boken inneholder også et stort personregister, med blant annet ishavsskipperne, harpunere, overvintrere og en oversikt over de fartøyene de seilte med fram 1909. Kjell-G. Kjær forfattet i 2012 boka Tragedien i Svenskhuset sammen med Ulf Aasebø.

"Boka omtaler mange interessante historier fra ishavet med skippere og fangstfolk fra Alta og altaværinger. Forslaget skriver i en pressemelding at dette er ei bredt anlagt dokumentarbok om dem som hadde ishavet som arbeidsplass. Boka tar utgangspunkt i ishavsfarernes egne skipsdagbøker, 50 i tallet og 20 dagbøker. I tillegg baserer dokumentarboka seg på sjøforklaringer etter forlis, aviser fra 1859 til 1909 og regnskapsbøker hentet fra ulike ishavsrederier . Altaposten" "Årets bok Ishavsfarerne 1859.1909 av Kjell-G. Kjær er ei bredt anlagt dokumentarbok om de som hadde Ishavet som arbeidsplass for 100 år siden, og boka har mye interessant stoff fra Vardø. Østhavet" ". Ei dokumentarbok om dem som hadde Ishavet som arbeidsplass for over 100 år siden. Her får leseren kunnskap om alt fra strenge skippere, fangsthverdagen, hygiene og helse, til det økonomiske utbyttet turene kunne gi den enkelte, sier Kjell-G. Kjær. Nye Troms"

Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse
Det finnes ingen vurderinger av dette produktet.

Anbefalt


Tips en venn