Samenes historiefram til 1750

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

For første gang foreligger det nå en samlet framstilling av eldre samisk historie. Den omfattende og rikt illustrerte boka er et resultat av flere års forskningsarbeid. Forfatterne bygger på og problematiserer eldre og nyere forskning innenfor arke…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Samenes historie

  For første gang foreligger det nå en samlet framstilling av eldre samisk historie. Den omfattende og rikt illustrerte boka er et resultat av flere års forskningsarbeid. Forfatterne bygger på og problematiserer eldre og nyere forskning innenfor arkeologi, historie, religionsvitenskap, etnografi og lingvistikk, og presenterer den til nå mest omfattende oversikten over eldre samisk historie. Forfatterne diskuterer inngående aktuelle spørsmål som tilkomst av samisk etnisitet, eksistensen av samiske rettigheter til områder og ressurser, tamreindriftens oppkomst og prosessen rundt kristningen av samene. Sentralt i framstillingen står samenes forhold til andre samfunn. Boka er skrevet av to av Nordens fremste kjennere av samisk historie. Lars Ivar Hansen er professor i eldre historie ved Universitetet i Tromsø; Bjørnar Olsen professor i arkeologi ved samme universitet.


  «Den samiske historien er en fortelling om fellesskap, også med andre folkeslag i nord. Et nytt verk bryter tvert med tidligere elendighetsskildringer. [...] Bjørnar Olsen og Lars Ivar Hansen har skrevet samisk historie som fortjener et større publikum.» «Et oppdatert og fullstendig oversiktsverk om samisk historie har lenge vært tiltrengt, og nå foreligger det første av til sammen to planlagte bind om emnet.» «Boka er et viktig bidrag til å avvikle den historiske "tausheten" som samene har vært omgitt av. [...] Det er solid, det er seriøst, boka gir oversikt og innsikt.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Pocket
  Utgivelsesår
  2004
  Forlag
  Cappelen Damm akademisk
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202196721
  Related products
  20040616091443_liv
  Height
  239
  Width
  172
  Vekt
  828

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.