Hopp til hovedinnholdet

Konserveringsmetoder - og kjemiske reaksjoner ved tilberedning og lagring av mat

  • Pocket

  • 2015

  • Norsk, Bokmål

Denne boka er skrevet som et grunnlag for undervisning i konserveringsteknologi på høgskole- og universitetsnivå og som støttebok ved undervisning i videregående skoler. Boka kan forhåpentligvis også gi inspirasjon til alle kokker som vil forstå mer av hva som skjer med maten under tilberedning og lagring. Boka belyser følgende tema: .. Næringsstoffers kjemiske reaksjoner under tilberedning og lagring av mat .. Kjemiske reaksjoner som ødelegger mat og fører til helserisiko .. Teknologisk utvikling av kjølelagring og moderne pakkemetoder .. Innfrysing og fryselagring, bruk av ulikt fryseutstyr samt fryseskader som denaturering av proteiner og tinedrypp .. Tørking, salting og røyking i sammenheng med faktorer som holdbarhet, smak og aroma .. Kjemisk konservering og bruk av tilsetningsstoffer med E-nummer, hjelpestoffer, konsistensgivere og krydder samt forskjellige temaer under varmebehandling .. Matvaresikkerhet Leif Lynum er cand.real. med hovedfag i zoologi og var tidligere førstelektor ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST). Boka er skrevet på grunnlag av 20 års undervisningserfaring i konserveringsteknologi ved Institutt for næringsmiddelfag, Program for matteknologi ved HiST. Han har skrevet en rekke lærebøker for ulike opplæringsnivå i fiskeindustri og næringsmiddelproduksjon.

Ikke tilgjengelig for Klikk&Hent

På nettlager (produseres på bestilling. 2-3 uker leveringstid)

  • Bytt i alle våre butikker
  • Klikk og hent

Oppdag mer

Lignende bøker

Utvalgte bøker

Recently viewed