Verdens største gorillaog andre rim

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 2 timer*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

KVELDSSTELL Ta på pysjen pusse tenna gå på do og vaske henda. Eller Vaske pysjen ta på tenna pusse do og gå på henda? Kultur- og kirkedepartementets Illustrasjonspris 2008 Fra juryens begrunnelse: "En veteran innen norsk illustrasjonskunst som har …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Verdens største gorilla

  KVELDSSTELL Ta på pysjen pusse tenna gå på do og vaske henda. Eller Vaske pysjen ta på tenna pusse do og gå på henda? Kultur- og kirkedepartementets Illustrasjonspris 2008 Fra juryens begrunnelse: "En veteran innen norsk illustrasjonskunst som har gledet flere generasjoner lesere med sin helt særegne strek. Fantasifullt, underfundig, drømmeaktig og humoristisk."


  "Å skrive nonsens er ikke lett. Jeg mener selvsagt den helt spesielle type nonsens som er poesi, humor og underfundig alvor alt på en gang. Linde Hagerup har klart det og det er en bragd! Bragd nummer to står Thore Hansen for, som har illustrert de 18 diktene fabulerende friskt. Sjelden ser man bilder og ord så lykkelig forent." "Tekstene er korte, gode og spenstige. Her er dyr, fabeldyr, velkjente tilstander og snåle mennesker. Friskt illustrert av Thore Hansen. En morsom bok." "Dette er noe så uvanlig som en rampete, humoristisk, tullete og ettertenksom bok for barn. (...) Illustrasjonene, kombinert med diktene, gjør boka til en underholdende kunstopplevelse for både liten og stor." "Bare for å si det med én gang, den yngre Hagerup (40), består eksamen. I stil minner hun om bestemor, her er enderim, nyskapende ordbruk, noe frekt, noe poetisk og en del morsomheter (...) Fantasien får i det hele tatt fritt løp i Verdens største gorilla og andre rim. Det tjener diktene på. De er frodige og herlige, fri for moral og stengsler (...) Thore Hansens tegninger er saftige og sjarmerende og gir boken det løftet den fortjener." "At Hagerup har fått med seg illustratøren Thore Hansen som også har samarbeidet med Tor Åge Bringsværd, gjør dette til en praktfull barnebok. Den er rett og slett et overflødighetshorn av ville, muntre og surrealistiske vers. Den kan leses på skrå og på tvers og er intet mindre enn en oppvisning i ordmesterskap. En slik rimsmed som Linde Hagerup med en oppriktig kjærlighet til språket lærer unger rikdommen i språket vårt." "Noe av poenget med slike rim, er jo at de skal trille lekende lett av sted, som tyttebær på rensebrettet. Og det gjør disse rimene til Linde Hagerup. (...) Det skal ikke stikkes under en stol at illustrasjonene til Thore- Hansen beriker boka mer enn illustrasjoner flest. Han har skapt noen tegninger fulle av artige kreaturer og oppfinnsomme påfunn som er en bunke fortellinger i seg selv. Så varierte, konkrete, absurde og humoristiske!" "Mange barn kommer til å legge sin elsk på disse diktene. Dette er en rik og variert samling som feirer rim og rytme (...) Thore Hansen står for illustrasjonene, og er en bok i seg selv." " (...) mange av tekstene her er ordentlig fine og får fantasien i sving hos både høytleser og små tilhørere." "Linde Hagerup har en markant og tydelig sang i språket, og for den som er allergisk mot dikt som humper i takten, er disse tekstene strålende." "Linde Hagerup skriver poengrike og morsomme rim vi alle har glede av, og ord og rytme små og store kan dele. Boka er klassifisert som barnebok, men jeg gamle mann hadde det moro jeg også. Forfatteren gjør det hun gjør velfundert og med spenst. Litt rampete og frekk tør hun også å være, men aldri ved å la det gå på bekostning av poesien. (...) Dette er vers vi vil elske."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2008
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788204152473
  Sider
  47
  Height
  256
  Width
  201
  Weight
  350
  Illustrert av
  Hansen, Thore

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.