Det grønne huset

Det grønne huset

Pris
399,-
Innbundet

KLIKK&HENT

- i din ARK-butikk!

30%
×

Spar tid og frakt med KLIKK&HENT!

Når du bruker KLIKK&HENT, kan du hente varene dine i en av våre butikker etter en time. Du slipper å betale frakt og får varene dine med en gang til den samme lave prisen som på nett.

Slik bestiller du

Legg inn mobilnummer og trykk på OK-knappen. Fra du får bekreftelse på SMS, vil varen bli holdt av i to dager til aktuell nettpris. Du betaler i butikken når du henter varen.

Reserver i butikk – hent når det passer innen 48 timer. Rabatten trekkes fra når du betaler i butikken.

NETTBESTILLING

- få varen levert rett hjem!

Sendes fra oss innen en uke

Fri frakt på kjøp over 249,-
Skriv anmeldelse
Lagerstatus Sendes fra oss innen en uke
Format Innbundet
Utgivelsesår 2012
Forlag Gyldendal
Språk Bokmål
ISBN 9788205425729
Sider 435
Originaltittel La casa verde
Se flere detaljer  

Om Det grønne huset

Det grønne huset er den andre romanen til nobelprisvinner Mario Vargas Llosa, mange mener hans beste. "Det grønne huset" er en bordell i ørkenbyen Piura. Handlingen foregår der, men også i jungelen, ved Amazonas. Don Anselmo kommer som en fremmed til Piura, en militærby, og bygger opp bordellvirksomheten. Lituma er sersjant, en flittig bruker av bordellen. Han må eskortere noen spanske nonner langs elven for å rekruttere indianerjenter til katolisismen. Lituma forelsker seg i indianerkvinnen Bonifacia og tar henne med seg tilbake til byen. Der faller han snart tilbake til gamle synder, og Bonifacia blir den nye attraksjonen på bordellen. Han lever på hennes inntekter. Men så vil man stenge huset, og helvete bryter løs. En komplisert og fargerik roman der den levende jungelen spiller hovedrollen: truende, moskitofylt og skremmende.«Mario Vargas Llosas klassiker «Det grønne huset» fra 1966 gnistrer mellom fingrene ... Når jeg blar meg igjennom peruanske Mario Vargas Llosas..Det grønne huset, er det nesten som om jeg skjelver. Hver side er fylt med prosaisk skjønnhet. En strøm av fantastiske setninger. Den fryktløse fortellerkunsten får lesningen til å fremstå som elektrisk. Uansett hvordan man vrir og vender på det: Det grønne huset er en magisk leseropplevelse. Brynjulf Jung Tjønn,VG TERNINGKAST 6. «I 1967 kom romanen La Casa Verde av Mario Vargas Llosa ut, og no ligg denne store, komplekse, slitsame og fascinerande romanen føre på norsk, omsett til briljant norsk av Kari og Kjell Risvik. Romanen fortel på ein oppstykkja og tidvis nesten ugjennomtrengjeleg måte om liv og død, vald og nær sagt alle tenkjelege brotsverk i det nordlege Peru gjennom tretti-førti år i første halvdelen av 1900-talet.» Odd Surén, Dag og Tid «Men om Nobelprisvinneren i litteratur fra 2010 er en gammeldags realist, er han nyskapende og eksperimentell i formen. Salman Rushdie skrev en gang om Mario Vargas Llosa at han gradvis beveget seg fra kompleksitet i form til kompleksitet i innhold. En av de form-komplekse bøkene Rushdie snakket om, var Vargas Llosas andre bok, Det grønne huset fra 1967, som nå er oversatt til norsk.» Atle Christiansen, Aftenposten «Det grunnleggende spørsmålet Det grønne huset stiller er: 'Kan menn elske kvinner uten å ødelegge dem?' For en ung forfatter fra Peru på 1960-tallet var det opplagte svaret: ' I hvert fall ikke her.'» Patrick O'Boyle . .


Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Tips en venn