Religion i urolige tider

Religion i urolige tider

globalisering, religiøsitet og sårbarhet

Nettpris
295,-
Førpris 369,- Spar 74,-
Pocket

KLIKK&HENT

- i din ARK-butikk!

×

Spar tid og frakt med KLIKK&HENT!

Når du bruker KLIKK&HENT, kan du hente varene dine i en av våre butikker etter en time. Du slipper å betale frakt og får varene dine med en gang til den samme lave prisen som på nett.

Slik bestiller du

Legg inn mobilnummer og trykk på OK-knappen. Fra du får bekreftelse på SMS, vil varen bli holdt av i to dager til aktuell nettpris. Du betaler i butikken når du henter varen.

Reserver i butikk. Hent når det passer innen 48 timer.

NETTBESTILLING

- få varen levert rett hjem!

Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager

Fri frakt på kjøp over 249,-
Skriv anmeldelse
Lagerstatus Sendes normalt fra oss i løpet av 2-3 virkedager
Format Pocket
Utgivelsesår 2017
Forlag Cappelen akademisk
Språk Bokmål
ISBN 9788202530648
Sider 238
Emne Globalisering; Religion

Om Religion i urolige tider

Religion i urolige tider drøfter religiøsitetens rolle i det moderne samfunnet - på godt og vondt. Forfatteren tar utgangspunkt i menneskers sårbarhet, utsatthet og avhengighet, og hevder at slike erfaringer følger i kjølvannet av det siste halve århundrets akselererende utvikling, som vi gjerne omtaler som globalisering. De globale endringsprosessene har skapt større gjensidig avhengighet mellom land og folk, men også større ulikhet mellom mennesker og grupper. I så måte kan globaliseringsprosessene sies å ha bidratt til å skape en global politisk og etisk krise, som blant annet har resultert i framveksten av religiøs ekstremisme og terrorisme. Samtidig som religiøsiteten har gitt seg destruktive utslag, kan den imidlertid også gi viktige bidrag til å møte den krisen vi står oppe i, ifølge forfatteren. Ulike former for religiøsitet virker i samspill med eller som motstand mot globaliserende krefter, og kan gi mennesker ressurser til å håndtere den økte globale sårbarheten.

«Enten man er enig i Sturla Stålsetts svar eller ei, bidrar i hvert fall denne boken til å vise at det går an å reflektere over hvordan religion og samfunn kan virke sammen, snarere enn å bare måtte ta stilling til et ja- eller nei-spørsmål om hvorvidt en slik sameksistens er mulig i et moderne samfunn. [...] På bokens siste side deler Stålsett et sterkt og vakkert perspektiv, der han først viser til hvordan både slavedriverne og slavene hver på sin side brukte religiøse forklaringsmodeller f...

Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Mer fra Sturla J. Stålsett

Anbefalt


Tips en venn