Livsseilas

Livsseilas

oldefars fortelling om oppvekst rundt 1900

Pris
350,-
Innbundet

KLIKK&HENT

- i din ARK-butikk!

30%
×

Spar tid og frakt med KLIKK&HENT!

Når du bruker KLIKK&HENT, kan du hente varene dine i en av våre butikker etter en time. Du slipper å betale frakt og får varene dine med en gang til den samme lave prisen som på nett.

Slik bestiller du

Legg inn mobilnummer og trykk på OK-knappen. Fra du får bekreftelse på SMS, vil varen bli holdt av i to dager til aktuell nettpris. Du betaler i butikken når du henter varen.

Reserver i butikk – hent når det passer innen 48 timer. Rabatten trekkes fra når du betaler i butikken.

NETTBESTILLING

- få varen levert rett hjem!

Sendes normalt i løpet av 2 uker

Fri frakt på kjøp over 249,-
Skriv anmeldelse
Lagerstatus Sendes normalt i løpet av 2 uker
Format Innbundet
Utgivelsesår 2016
Forlag Nygaard forl.
Språk Bokmål
ISBN 9788293461036
Sider 152
Sjanger Personlige beretninger
Se flere detaljer  

Om Livsseilas

Boka er en fortelling som oldefar skrev til sine døtre om oppvekst, ungdom og tidlig voksenliv fram til han giftet seg i 1911, 20 år gammel. Sentrale steder er Arendal, Kristiania, Askim, Tønsberg og flere byer i Amerika. Han beskriver oppvekst, arbeidsliv og sjømannsliv rundt 1900. Innhold og ordlyd i det han skrev er uforandret, men språket er lett bearbeidet og boka har fått illustrasjoner, bilder og forklaringer..Oldefars historie gir et enestående innblikk i vanlige arbeidsfolks hverdagsliv for over 100 år siden. Han skriver om.fattigdom, arbeid i kullforretning ved siden av skolegang, en ond stemor og fryktelige arbeidsforhold som sjømann. Til tross for dette er oldefars konklusjon at han hele livet har vært fulgt av hell: «Jeg undres på om det bare er meg hellet så villig følger, eller er alle en god del heldige, men ikke bryr seg om å notere det i sin hukommelse. Noterer de seg bare de gangene de er uheldige, uten å huske de langt flere gangene hellet har fulgt dem?».Som regel skrives denne typen fortellinger av folk med makt og posisjon, men denne gangen er forfatteren en ganske alminnelig jernarbeider og «Livsseilas».er hans eneste «litterære bedrift».


Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Anbefalt


Tips en venn