HELGEKUPPENE DU IKKE KAN GÅ GLIPP AV!

Gjelder så langt lageret rekker, frem til 19. august.



 

GRATIS OPPSKRIFT: OVNSSTEKT TORSK MED STUET KÅL OG SPRØSTEKT BACON

Konsistensen blir nesten som fløyel på denne fiskegryten. Den vil garantert jage vinterdepresjonen vekk, om den truer.

INGREDIENSER
600 g fersk torskefilet salt
2 ss olivenolje
1 lite hodekål, strimlet
8 stilker grønnkål
80 g byggryn, bløtlagt
HVIT SAUS
2 ss smør
3 toppede ss fint speltmel
5 dl helmelk
3 ss rømme
1 ss saft av økologisk sitron
kajennepepper
100 g bacon
karse
SYLTELAKE
3 dl vann
1 dl eplesidereddik
1 dl honning
SYLTET LØK
1 stor rødløk
4 små gule løk

SLIK GJØR DU
Varm stekeovnen til 180 °C.
Kok byggryn i saltet vann i 30–40 minutter.

Rens fisken og skjær i stykker à 150 g. Gni inn med salt og drypp på olje. Legg fiskestykkene i en ildfast form. Stek torsken i ovn til den flaker seg, 12–15 minutter.

HVIT SAUS
Smelt smøret i en kjele. Rør i mel og spe med melk og rømme til jevn saus. Kok 10 minutter til melsmaken er borte. Smak til med sitronsaft og kajennepepper.
Kok hodekål og renset grønnkål møre i lettsaltet vann, 7–8 minutter (10– 15 minutter hvis du damper på rist). Sil av vannet. Bland den avrente kålen og byggrynene inn i den hvite sausen. Kutt bacon i biter og sprøstek dem i tørr panne. Hell den hvite stuingen med kål og byggryn i en skål. Flake den stekte torsken over. Dryss over sprø bacon og karse.

SYLTET LØK
Kok opp vann og eddik, ha i honning og avkjøl. Del større løk i mindre stykker. Kok løken mør i lettsaltet vann. Legg over i syltelaken. Denne sylteløken kan oppbevares i kjøleskapet en ukes tid.