FAMILIESPILL

Mer moro sammen! Når spenningen er til å ta og føle på, eller gjengen ruller rundt på gulvet og hikster av latter, skjønner man hvorfor de beste brettspillene fremdeles er familiefavoritt #1!

Magi

Gjør klart for trollmannsduell!

Her har du familiespillet som er det aller mest populære for øyeblikket. I dette quiz-spillet finner dere ut hvem som kan mest om Harry Potters verden. Hele 840 spørsmål fra alle de åtte filmene – om Galtvort og om vennene hans, om mystiske allierte og skremmende motstandere. Og om alle hendelsene som leder opp til den endelige kampen. Møt Hermine, Ronny, Gulla, Gygrid og Albus Humlesnurr på ny.

Puslespill

Hvem er familiens superpusler?

Sliten i kroppen, men klar i toppen? De siste årene har puslespill virkelig fått sin renessanse som suverene konsentrasjonsoppgaver – tipp topp hjernetrim, helt enkelt (eller skikkelig vrient!). Tips: La barna finne favorittmotivet og velg en vanskelighetsgrad som passer barnas alder – og husk å begynne med å legge kantbrikkene!

KREATIVITET

Kreativ utfoldelse er viktig for barnas utvikling, men det er først og fremst veldig moro – også for de voksne! I butikkene våre finner du MENGDER av tegne- og malesaker, perler og perlebrett og mye annet gøy for små og store kunstnerspirer.

Tegne og male

Lag vinterutstilling!

Hvem er familiens mini-Munch? Og har mamma eller pappa noen skjulte, kreative talenter? Gjør klar for en heidundranes fargefest – og etterpå kan det inviteres til kunstutstilling! Hvor dypt må bestemor grave i lommeboka for å sikre seg et mesterverk?

Perling

Kom i perlehumør!

Perling krever ikke så mye utstyr for å komme i gang, men jo flere fine farger man har til rådighet, desto mer morsomt kan man lage! Tips: Tegn opp mønsteret av det du skal lage på et papir på forhånd. Legg bakepapir imellom før du bruker strykejern på middels varme. Husk at flere perlebrett kan brukes til å lage tredimensjonale småskulpturer – hva med en kaktus? Eller kanskje en rakett!

LEK OG LÆR

Det kan være masse bra læring i lek, og det blir enda mer moro når man leker sammen! Her er litt av det du kan finne i nærmeste ARK-butikk.

Lego

Klar for klossete kreasjoner

Rydd stuebordet for dagens entreprenør-utfordring med nye LEGO-konstruksjoner – kanskje blir det enda mer moro med kreative justeringer? Man må jo følge byggeanvisningen til punkt og prikke...

Superspion

Finn familiens superspion!

Eksperimenter er spennende – og jammen er det gjerne litt å lære også. Våre eksperimentsett er moro for både barna og de voksne, og i denne esken finner du alt du trenger for å arrangere din egen spionjakt – og ta ekte fingeravtrykk! Hvem klarer å avsløre spionen?

INSPIRATORIET

Bøker er en ENORM kilde til inspirasjon – også for aktiviteter familien kan gjøre sammen! Det krever bittelitt planlegging, men så finnes det nesten ingen grenser for hva man kan finne på. Her har du noen av våre favoritter – butikkene bugner av andre muligheter!

Kjøkkenhage

Ta en snarvei til sommer’n!

Nå kan du lage kjøkkenhage INNE! For det går helt fint an å dyrke mat innendørs, i vinduskarmen for eksempel, og få avling hele året gjennom. I denne boka lærer du hvor enkelt det kan gjøres. Nesten 40 ulike plantesorter blir systematisk presentert – for eksempel persille, koriander, basilikum, reddik, knutekål, salat, chili og tomat. Microgreens er klare til å høstes etter bare noen dager! Lite slår gleden over å dyrke egen mat – men, hvem har egentlig familiens grønneste fingre?

Quiz

Quiz-show i sofakroken!

Hvem kan hva, hvem kan mest og kan noen nesten alt? Quiz er en familiefavoritt i påskeferien, men det er jo supergøy resten av året også!

Tips: Bruk krittavler eller ark for å skrive ned svarene – så kan alle få svare! En enkel poengtavle gjør det enda mer spennende. I våre anbefalte familiequiz-bøker finner du spennende spørsmål fra mange ulike kategorier og vanskelighetsgrader.

Barnas restaurant

Velkommen til barnas restaurant!

Skal man bli glad i mye forskjellig mat, er matkunnskap viktig – jo mer man vet og kan, desto morsommere blir det. Og alt starter med inspirasjon! Også for små kokkespirer.

La barna finne oppskrifter som frister dem og så bestemme hva dere skal lage. Deltagelse og ansvar er supert for motivasjonen! Så må innkjøpet planlegges og gjennomføres. Husk at det er barna som bestemmer – er de i skrivefør alder, lager de handlelisten og hjelper til med å plukke varene i butikken.

Lurer du på hva slags herlige oppskrifter som gjemmer seg mellom permene på vinterens mest populære kokebøker? Sjekk ut MUMS-kokeboka og våre anbefalte familie-kokebøker for MENGDER med matinspirasjon.