Hurra, endelig er våren her for fullt! På tide å komme seg ut av vinterdvalen og ta hager, parker, bakgårder og natur i bruk. Det er SÅ MYE GØY å finne på – her har du noen tipptopptips fra oss 😍

FAMILIESPILL

Spill

UTESPILL!

Nå som gatene feies og gresset stadig blir grønnere, er det på tide å finne fram sommerens store slagere – utespillene! Gøy for HELE familien, og SUPERT å ha i hagen, eller ta med på tur i parken.

KREATIVITET

Posca

MAL MED TUSJ – SETT FARGE PÅ ALT!

Med tusjene fra POSCA har dere en fantastisk mulighet til å lage små eller store kunstverk – fargerike kreasjoner på nær sagt alle materialer: Trevirke, tekstiler, kanvas, glass, betong, keramikk, metall, papir og mineraler – valget er ditt!

Fargefesten

TA MED FARGEFESTEN UT!

Med store gatekritt er alt lagt til rette for enkle og morsomme aktiviteter på asfalten – både flotte kunstverk og MASSEVIS av morsomme spill og leker. Paradis, tre-på-rad, dam, twister eller kanskje en spennende labyrint?

Mal med kritt

MAL MED KRITT!

Med tykke gatekritt kan du på 1-2-3 lage vaskbar maling og lage enda flere flotte kunstverk på asfalten!
• Bruk et nokså fint rivjern, eller knus kritt med hammer til du får et finmalt pulver. Tomme yoghurt-begere o.l. er supre små malingsspann!
• Tilsett vann til malingsmiksen er passe tykk.
• Finn fram malepenslene og sett i gang!

LEK & MORO

Såpebobler

BLI ET BOBLEMONSTER!

Varmere dager gjør gjerne at vannlek dukker opp på ønskelisten – om det er litt tidlig å ta fram spredere og vannpistoler, er det én ting som ALLTID er moro: SÅPEBOBLER! Nå kan dere gjøre leken ekstra spennende med supermorsomme boblemonstervotter!

INSPIRATORIET

Herlig med hage

HELT HERLIG MED HAGE!

Om dere er så heldige å ha en hage, er det lite som er så tilfredsstillende som å dyrke blomster, frukt og grønt selv. Her finnes det MANGE spennende muligheter, både hurtigvoksende planter, og de som tar laaaang tid på å vokse seg store. La barna være med å velge hva dere skal dyrke – det er superspennende både å forberede, så frøene og ikke minst følge med på plantene som gror fram gjennom sommeren!

Ut på tur

UT PÅ TUR!

Lyst til å ta med barna på tur i skog og fjell? Med litt fantasi og planlegging blir turene morsommere og enda mer minnerike. Gjør det enklere for barna å glede seg! Planlegg turen sammen. Finn fram kartet – vis barna hvor dere skal gå. Hva tenker de kan være spennende å gjøre? Finn spennende turtemaer – hva med troll- og tussetur? Se om dere finner noen mistenkelige kvister, stein og stubber langs stien, bygg gapahuk og lag pinnebrød over bål eller primus (husk bålforbudet mellom 15.04 og 15.09).

Forbered dere også med litt kunnskapspåfyll, så kan dere ha spørreleker underveis. Hvem er først til å finne en blomst som begynner på H? Eller hvem er raskest til å finne en maurtue? Husk at barn er vitebegjærlige! De lurer på mye vi voksne tar for gitt. Jo mer vi har av kunnskap om fjell, skog, plante- og dyreliv, desto flere svar kan vi gi dem.

Smøretips: Det kan det være lurt å ta med noen godsaker som hjelper på når bakkene blir litt bratte. PS. Visste du at det finnes apper som kan gjenkjenne både fuglelyder og planter? Last ned og gjør turen enda mere lærerik!

Flere boktips: Vi har også en rekke bøker med ting dere kan gjøre når dere er på tur, som plukking av matsopp, bær og urter, og fisking.