Hopp til hovedinnhold

ARK anbefaler: Feelgood-bøkene du bør få med deg

Siri Kirkebirkeland jobber som butikksjef ved ARK Torvbyen i Fredrikstad. Hun har alltid mange bøker på vent, og elsker å begi seg ut i nye universer. Aller helst liker hun en god historisk roman som tar henne med på reise. Her kommer Siri med sine beste lesetips til feelgood-romaner.
TekstSiri Kirkebirkeland
Siri Kirkebirkeland gir deg sine beste tips til feelgood-bøker.
Siri Kirkebirkeland gir deg sine beste tips til feelgood-bøker.

Madame Blond av Kaja Nylund

Paris 1903: Emilie Lockert forlot Norge som ung, etter å ha brakt skam over handelsmannen Lockert og hans familie. Hun har vært borte fra Norge i 14 år og har blitt en kjent kabaretstjerne under navnet Madame Blonde. Emilie har hatt egne teatershow, vært can-can danser og sunget på de største varieté-scenene i Paris.

Friheten i Montmartre fikk henne til å bli og leve her og nå. Etter flere mannlige bekjentskap føler Emilie seg rastløs. Hun tenker på tvillingene hun måtte forlate, og familiebånd som ble brutt. Lengsel etter forsoning, etter å finne seg selv og kjærligheten bringer henne på hjemveien.

Seilasen mot Norge ender i ulykke og skipet forliser til havs. Emilie har englevakt og blir plukket opp ved Havbrott fyrstasjon. Her møter hun fyrvokteren og assistenten Aksel. Emilie føler hun har fått livet i gave og ukene på Havbrott gir rom for refleksjon. Det er fem uker til det er avløsning på fyrstasjonene og hun lurer på om noen vet at hun er i live.

Etter en måned legger en båt til på Havbrott og Emilie Lockert forlater øya med håp om forsoning med familien. Kan kjærlighet og tilgivelse bringe dem sammen igjen? For lesere av Winther-familien vil dette være en perfekt bok. Oppfølgeren av Madame Blond kommer våren 2022. Jeg gleder meg allerede!

Juvelen av Ella Carey

New York 1942: Lilly vokser opp i et sosietetsliv på Manhattan med en mor som har planer for hennes fremtid og giftemål.

Lilly jobber på det mannsdominerte kjøkkenet på Valentinos, New Yorks beste restaurant. Ordtaket «den enes død, den annens brød» er så treffende for Lilly og kvinners muligheter på denne tiden. Mens krigen herjer i Europa blir flere av hennes mannlige kolleger sendt ut i kamp. Dette gir muligheter for Lilly og andre kvinner.

Lilly har fått følelser for sin kollega Tom, som også blir sendt ut. Gjennom brevveksling inngår de en hemmelig forlovelse. Vil Tom komme hjem til henne, og i hvilken forfatning vil han være i? Hva med morens planer for Lilly?

Lilly viser et utrolig stort mot, hun jobber hardt for det hun brenner for. Men hva skjer når mennene vender tilbake fra krigen og krever sine arbeidsplasser tilbake? Hva skjer med kjærligheten mellom henne og Tom?

Boken har et historisk bakteppe og er utrolig spennende! Vil du vite hvordan det går med Lilly og hvordan hun skaper sin egen vei, så les, les, les! Ikke la deg lure av bokens søte cover, for den er verd å lese!

Kvinnen som forsvant av Emily Gunnis

Rebecca Waterhouse ble som 13-åring vitne til at faren drepte hennes mor. En hendelse som preget henne for livet, og som hun ikke ville snakke om til sine nærmeste.

Iris og Jessie er halvsøsken og har et vanskelig forhold. Jessie føder sitt første barn som er alvorlig sykt og trenger behandling med antibiotika. Jessie har fått en alvorlig fødselspsykose og rømmer med barnet. Hun blir etterlyst via media og det haster med å redde barnet. Søsteren Iris er journalist og tenger et skup for å redde jobben. Her starter en jakt på barnet som må reddes. Kan det ha en sammenheng med morens fortid?

På finurlig vis flettes historien i nåtid med fortiden, med tragiske hendelser og familiehemmeligheter. En utrolig spennende bok som holder deg på pinebenken før du får den fulle og hele sannheten! Forfatteren inspireres av urett som blir begått mot kvinner på ulike områder i vår ganske nære fortid.

Kvinnen som forsvant

Av Emily Gunnis

Boken med glemte navn av Kristin Harmel

Denne boken er basert på en sann historie fra andre verdenskrig. Her får du en reise til Paris våren 1942. Krigen tvinger jødene ut av Paris, og det gjelder også for Eva og hennes familie. Før de rekker å komme seg bort blir Evas far tatt til fange og sendt i konsentrasjonsleir. Eva og moren klarer å komme seg bort, og i sikkerhet. Hun hjelper til i en motstandsgruppe som smugler jødiske barn over grensen til Sveits. Der lager de en bok med hemmelige koder for å minnes disse barna. Samtidig møter Eva kjærligheten i hennes venn Rèmy som jobber i samme gruppe, men de blir adskilt under krigen, og mister kontakten.

Eva flykter senere til USA og får jobb som bibliotekar i Florida. Sekstifem år etter ser hun et bilde av boken med glemte navn i et magasin og dette bringer henne ut på en ny spennende reise! En virkelig sterk historie!

Boken med glemte navn

Av Kristin Harmel

Del det med skyene av Erica James

Erica James bøker tar deg alltid med på en god reise i historiene sine, og denne er ikke noe unntak.

Lydia vokser opp i England under vanskelige familieforhold. En tragisk hendelse fører henne på rømmen allerede som ung jente. Hun bosetter seg i Venezia, og lever et trygt og etablert liv. Så mister hun ektemannen og bor og arbeider sammen med hans datter. En dag dukker hun opp med en ung mann som forbausende ligner hennes ungdomskjæreste. Dette setter i gang minner om fortiden, og Lydia vender hjem til England for å finne sannheten og kanskje den store kjærligheten som alltid var i hennes hjerte.