Hopp til hovedinnhold
4 min

ARK- ansatte anbefaler: bookstagrammer Marias favorittbøker

Maria har jobbet i Ark i 10 år, og er brennende opptatt av bøker. Det hun elsker aller mest med jobben er å møte kunder som ønsker anbefalinger. Da får hun vist frem bunkevis av nyheter og tidløse favoritter.
TekstAnette Svendsen

Hvis noen av disse kundene kommer tilbake og takker for anbefalingen ved en senere anledning – så er dagen gjort.

Maria er en kreativ sjel, som både elsker å lese og skrive. Selv leser hun mest skjønnlitteratur, både av norske og oversatte titler, i tillegg til engelske bøker. Hun leser som regel minst en bok i uken, og holder seg oppdatert på anmeldelser og tidsskrifter. Hun går en bachelor i tekst og skribent ved Westerdals i Oslo, og i tillegg har det vist seg at det å ta bilder av bøker er blitt en hobby hun trives godt med. På Instagram finner man henne som frozen_axes, der hun deler bøkene hun leser med andre bokstagrammere.

Maria er vår bokekspert i skjønnlitteratur, fordi gode bøker trenger lesere, og leserne vet ikke alltid hvordan de kan orientere seg i jungelen av titler der ute. Her kan en ærlig og god anmeldelse være til uvurderlig hjelp.

Saken med den tapte tidens innfall

Av Rune Christiansen

I «saken med den tapte tidens innfall» møter vi Norma, som har mistet moren til demens og reiser ut til øya der faren har slått seg ned i sommerhuset deres, for å tilbringe tid sammen med ham for første gang siden begravelsen.

Kjøp boken

Beautiful world where are you

Av Sally Rooney

Fenomenet Sally Rooney er vel verdt å få med seg. I den nyeste boken er fokuset fortsatt på relasjoner og forsøket på å navigere mellom vennskap og kjærester mens man trer inn i voksenlivet nærmest motvillig med en følelse av at det skjer enten for sent eller for tidlig.

Kjøp boken

Kjøttets tid

Av Lina Wolff

Dette må være en av de beste bøkene jeg har lest i år. Spennende, surrealistisk og med en dyp forståelse for menneskelig sjeleliv på godt og vondt. For en fantasi Wolff har og for et deilig, skarpt språk.

Kjøp boken