Hopp til hovedinnhold

Har skapt en helt ny lytteopplevelse

Forfatter Alexander Kielland Krag og artist Emelie Hollow har laget et helt nytt lydunivers sammen. – Så vidt jeg vet har det ikke blitt gjort før, sier Emilie.
Foto & videoUniversal
TekstBerit Rødstøl
Forfatter Alexander Kielland Krag og artist Emelie Hollow har laget et helt nytt lydunivers sammen.

Albumet This stays between us ligger ute på Spotify og kombinerer oversatte utdrag fra boka Dette blir mellom oss flettet sammen med musikk laget av Emelie. – Tekstene og sangene tilfører en ekstra dimensjon til hverandre. Det gir ny energi, sier Alexander.

Tekstutdragene fra boken er tematisk tett knyttet opp til de utvalgte sangene fra Emelie. Sammen skaper de en sterk historie om den første store forelskelsen, og usikkerheten og sårbarheten den fører med seg. Alle tekstutdragene fremføres av Emelie. – Da jeg fikk høre om dette prosjektet var det ikke tvil, det resonnerte sånn med mine tanker og mine tekster. Det var fint å koble det sammen på en ny måte, sier hun.

Lytt til albumet her

Alexander hørte mye på Emelies musikk da han skrev debutboken Dette blir mellom oss. – Hun har en helt unik stemme som gir så mye plass til store følelser, og den samme plassen forsøkte jeg å gi følelsene i boken min. Da vi fikk mulighet til å gå sammen for å lage noe som kombinerte begge uttrykkene, føltes det derfor som et helt naturlig neste steg. – At historier og musikk hører sammen og kan frembringe sterke følelser, vet vi jo allerede godt fra filmens verden, men det har nok vært mindre vanlig å bruke musikk for å fremheve en følelse eller et budskap i litteraturen, sier Alexander.

For utgivelsen av Dette blir mellom oss på Instagram vant Alexander Kielland Krag og Gyldendal Fast Companys pris for World Changing Ideas i kategorien for medier og underholdning i 2021.Litt redd, bare

Av Alexander Kielland Krag

Hvordan starte en umulig samtale? Cornelius går på videregående, spiller fotball og fester med venner. Han er snart atten, livet har egentlig gått fint til nå. Men en dag blir han kvalm, og det går ikke over. Han aner ikke hva det kommer av, men skjønner at han ikke er syk.

Dette blir mellom oss - roman

Av Alexander Kielland Krag

Følg historien på Instagram: @dbmo_2020. Om bare du var en jente. Om bare jeg var en jente. Om bare én av oss var annerledes, da ville alt være annerledes. Felix er søtten år og begynner på ny skole. Der treffer han Nicolai og blir hodestups forelsket. Men hvordan skal Felix kunne vite om Nicolai føler det samme?