Hopp til hovedinnhold
6 min

Vinterens Feelgood-favoritter fra vår bokekspert!

Siri Kirkebirkeland i ARK Torvbyen har samlet en liste over de beste Feelgood-romanene du bør få med deg.
TekstAnette Svendsen

Januar er for mange en lang måned. Det er kaldt ute, lite som skjer – i tillegg til at vi nok en gang sitter i enda en lockdown. Vi kan nok alle føle litt ekstra på behovet for varme, glede og de gode historiene.

Det er de gode historiene som får oss gjennom vanskelige tider; det underholder oss, engasjerer oss og binder oss sammen. Ta deg tid til en hyggelig lesestund med en god kopp te under pleddet og drøm deg bort til tapte romanser, krigsdrama og vennskap.

Siri Kirkebirkeland – ARK Torvbyen

Siri Kirkebirkeland jobber som butikksjef i ARK Torvbyen i Fredrikstad. Hun har alltid mange bøker på vent, og elsker å begi seg ut i nye universer. Aller helst liker hun en god historisk roman som tar henne med på reise. Hun har også lest mye barnebøker med egne barn opp gjennom årene, og har erfaring med hva som fenger unge lesere. Under finner du noen av hennes favoritter.

En familieoppskrift – Veronica Henry

En nydelig familie fortelling fra Bath i England, hvor familieoppskrifter går i arv i generasjoner som også viser seg kan være med på å bringe lykke og håp. Perfekt lesning for alle som liker Lucy Diamond og Jill Mansell.

Laura bor i familiens hus som de har hatt i generasjoner, og huset har en sterk historie. Laura og ektemannen Dom har endelig muligheten til å få litt tid for seg selv, etter at begge døtrene har flyttet hjemmefra for å studere. Istedenfor dukker det opp en hemmelighet som Dom har holdt skjult for Laura. Dette setter hele familiens eksistens på hode, og ekteparet strever på hver sin kant og holder situasjonen skjult for sine døtre. Dom jobber i eiendomsbransjen og sliter med å ferdigstille et krevende byggeprosjekt som har satt familien økonomi i stor fare. Familiens hus i nr. 11 er stilt som garanti for byggeprosjektet, og om ektemannen ikke lykkes vil de miste huset.

Historien strekker seg tilbake til 1942, hvor bestemoren mister foreldrene sine under krigen. Her får du en sterk historie om hvordan de overlevde og holdt liv i hus nr. 11. Disse to historiene flettes vakkert sammen og skildrer livslangt vennskap, et liv gjennom flere generasjoner og håp for fremtiden. Og ikke minst blir det mye matlaging på en gammel Aga ovn som har gitt måltider for flere generasjoner.

Glassveranda med sjøutsikt – Hanna Blixt

Nora bor i Stockholm med samboeren Jonas, som hun oppdager har en affære. Nora reiser hals over hode til idylliske Leksand, hvor hun tilbrakte mye tid med sine besteforeldre i barndommen. Nora har ikke hatt kontakt med bestefaren etter den fatale ulykken.

Nora hadde lovende fremtidsutsikter i jobben, men istedenfor tar hun permisjon fra jobben, og tar en timeout fra livet i storbyen.

I Leksand gjenopptar Nora kontakt med sin barndomsvenninne og får losji der til hun får leid seg en bolig. Nora får muligheten til å leie en idyllisk hytte med glassveranda og sjøutsikt. Hun tar en midlertidig jobb på matbutikken for å holde det gående økonomisk. Hun får tilsendt flyttelasset fra Stockholm og unngår all kontakt med Jonas.

Bestefaren til Nora, Torstein som er i 90 åren treffer på forfatteren Claes som er på besøk bokhandelen. Disse to kommer i snakk med hverandre og Claes blir engasjert i historien Torstein har å fortelle. For første gang på lenge blir han engasjert og øyner en sterk historie til en bestselger.

Nora treffer sin sjarmerende hyttenabo Viktor, som også bærer på sine hemmeligheter.

På en elegant måte veves disse to historiene sammen og vil forandre livene til alle involverte. Her får du en herlig feelgood-roman i idylliske omgivelser med fine karakterer og en dose romantikk.

Glassveranda med sjøutsikt

Av Hanna Blixt

Kanskje en vakker dag – Debbie Johnson

En vakker bok om kjærlighet, tap, lidelse og håp! Fremtidshåpet som til syvende og sist holder deg flytende. Her blir det både tårer og latter.

Bli med tenåringsjenta Jess på college, der hun treffer den store kjærligheten. Allerede året etter blir hun gravid og hun og Joe blir en liten familie.

Noen år senere hender det en tragisk ulykke, som endrer skjebnen til dette unge paret. Familien til Jess blander seg for mye i datterens liv, som får store konsekvenser for dem begge. Alle disse valene som blir tatt på Jess vegne, medfører at hun og Joe mister all kontakt. Først etter 17 år, når begge Jess foreldre har gått bort finner hun en eske på loftet med brev fra hennes Joe. Brev hun aldri fikk lese, som foreldrene mente var til hennes beste.

Alle disse brevene gir håp for Jess og kanskje Joe er et sted der ute? Kan hun klare å finne ham, og finnes det håp om å gjenoppta livet de hadde. Alle brevene sorteres og Jess får hjelp fra sine nærmeste til å legge ut på en reise i Joes fotspor. Her er det bare å ha lommetørkleet klart for denne reisen blir lang og følelsesladd.

Kanskje en vakker dag

Av Debbie Johnson

Flere anbefalinger:

Jackie og Maria

Av Gill Paul

En roman om Jackie Kennedy og Maria Callas

Kjøp boken

Juvelen av New York

Av Ella Carey

Juvelen av New York er en rørende og oppløftende roman om å følge lidenskapen, kjærligheten og drømmene sine i en tid hvor verden er i opprør.

Kjøp boken

Den savnede søsteren

Av Lucinda Riley

Del 7. av serien "De syv søstre"

Kjøp boken

Rosehagen

Av Tracy Rees

Spennende fortelling fra Viktoriatidens-England, om spirende kvinnefrigjøring og familiehemmeligheter.

Kjøp boken