Nekropolitikk og andre essays

Forfatter , Del 83 av serien Cappelens upopulære skrifter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Achille Mbembe (f. 1957) er en kamerunsk filosof som har gitt viktige bidrag til utvikling av politisk filosofi og postkolonial teori. Mbembe bruker afrikanske erfaringer til å belyse et av vår tids store spørsmål: Hvordan utvikle en humanisme hvor …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Nekropolitikk og andre essays

  Achille Mbembe (f. 1957) er en kamerunsk filosof som har gitt viktige bidrag til utvikling av politisk filosofi og postkolonial teori. Mbembe bruker afrikanske erfaringer til å belyse et av vår tids store spørsmål: Hvordan utvikle en humanisme hvor alle menneskers egenverdi anerkjennes på like vilkår? De tre essayene i denne boken handler om makt og konsekvenser av maktforhold i en postkolonial verden. Sentralt står begrepet "nekropolitikk" eller "dødspolitikk", som viser til det å definere hvilke mennesker som skal ha livets rett, og hvilke som ikke skal ha det. Mbembe knytter begrepet til blant annet spørsmål om rase og rasisme og om avkolonisering før og nå. Nekropolitikk og andre essays er oversatt av Lene Auestad, og Sindre Bangstad og Bjørn Enge Bertelsen har skrevet forordet til denne utgivelsen.


  «Han tenker verden fra Afrika, men viser oss at avkolonisering ikke er det samme som å dyrke nye eliter, stenge ute andre impulser eller avvise alt som har røtter i opplysningstida, sjøl om den sammenfalt med brutal imperialisme. [...] Ingen oversetter kan - eller bør - trylle, og norsk språkdrakt bør sjølsagt være lojal mot begreper som står sentralt hos en forfatter. Da er det til god hjelp at Lene Auestad har utstyrt teksten med forklarende noter, det er et eksempel til etterfølgelse.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Pocket
  Utgivelsesår
  2022
  Forlag
  Cappelen Damm akademisk
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202694968
  Nummer
  83
  Sider
  181
  Originaltittel
  Necropolitics, Decolonizing the university, Le puits aux fantasmes
  Related products
  20220215163311440
  Height
  205
  Width
  125
  Vekt
  228
  Oversatt av
  Auestad, Lene

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.