Boken om mennesketen kort historie om kultur, sex, krig og vår utvikling

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (4 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

I Boken om mennesket utforsker Adam Rutherford hvordan mye av det vi tror er spesielt for oss, ikke er det: vi er ikke den eneste arten som kommuniserer, lager verktøy, bruker ild eller har sex av andre grunner enn å lage nye versjoner av oss selv. …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Boken om mennesket

  I Boken om mennesket utforsker Adam Rutherford hvordan mye av det vi tror er spesielt for oss, ikke er det: vi er ikke den eneste arten som kommuniserer, lager verktøy, bruker ild eller har sex av andre grunner enn å lage nye versjoner av oss selv. Men evolusjonen har gjort oss i stand til å skape komplekse kulturer som overgår andre vi kan observere i naturen. Vi liker å tenke på oss selv som unike, men er det egentlig noe spesielt som skiller oss fra andre dyr? Mennesket er bare en grein på et familietre som omfatter fire milliarder år, mange forgreninger og en milliard arter. Alle disse organismene har samme opprinnelse, med et felles arvestoff. Dette paradokset - at vår biologi ikke lar seg skille fra annet liv, likevel anser vi oss som unike - er kjernen i hvem vi er.


  «En bok som er omhyggelig disponert, smart bygget opp og fylt med spennende observasjoner. Rutherford er en engasjert og morsom forfatter.» «Rutherford er en engasjerende, vittig skribent. Og han er konsis. Etter flere store, men verdige mursteiner om menneskets natur som er utgitt de seneste årene, er denne hyllesten til vår art enda mer velkommen. En underholdende og velsignet kortfattet lesning.» «En slags intellektuell renselse, som avslører populære myter om menneskets unikhet [...] Rutherford er en sjarmerende guide, som gir inntrykk av at han, i likhet med oss, finner det hele forunderlig, selv om han åpenbart vet hva han snakker om.» «Rutherfords underholdende bok gir et forfriskende og perspektivendrende blikk på den kompliserte historien til livet på Jorden.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Pocket
  Utgivelsesår
  2020
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202661823
  Sider
  238
  Originaltittel
  The book of humans
  Høyde
  205
  Bredde
  130
  Vekt
  205
  Illustrert av
  Roberts, Alice
  Oversatt av
  Holmes, Inger Sverreson

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.