Tvillingenes dagbok

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (4 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk
«Følsomt og usentimentalt på én gang. Det fungerer svært godt» BOK365

Del 1 av serien

Kort om boken

I en prosa som er tilsynelatende enkel og helt ribbet for effekter meisler Agota Kristof ut sitt uforglemmelige portrett av to barns oppvekst under de aller vanskeligste omstendigheter. Tvillingenes dagbok er et tidløst storverk i europeisk 1900- ta…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Tvillingenes dagbok

  I en prosa som er tilsynelatende enkel og helt ribbet for effekter meisler Agota Kristof ut sitt uforglemmelige portrett av to barns oppvekst under de aller vanskeligste omstendigheter. Tvillingenes dagbok er et tidløst storverk i europeisk 1900- tallslitteratur. «Vi kommer fra storbyen. Vi har reist i hele natt. Moren vår er rød i øynene. Hun bærer på en stor pappeske, og vi har hver vår lille koffert med klærne våre i, pluss fars store ordbok som vi bytter på å bære ...» Det er krig, og for å slippe nøden i storbyen blir to unge brødre sendt til sin bestemor på landet. En bestemor som er avskyelig, møkkete og ondskapsfull, som lærer dem at livet er hardt. For å overleve krigens grusomhet, sørger brødrene for at de tåler fysisk og psykisk smerte. De lærer seg å være hensynsløse, harde, milde og hjelpsomme alt etter som situasjonen krever det.


  «For Kristofs roman er gripende i ordets rette forstand - den levner deg ikke med en tåre i øyekroken, men med følelsen av å ha lest noe urovekkende om hva mennesket er i stand til (...)» "Nyutgivelse av klassisk fabel som på slående nøkternt, men likevel poetisk vis formidler menneskelig fornedrelse." "Følsomt og usentimentalt på én gang. Det fungerer svært godt. Romanen er et eneste stort sår gjennom to barndommer." "Den er rett og slett én av de beste leseropplevelsene noensinne!" "Fantastisk innsikt i mennesker og rystende lærdom om krig." "Verket er åpenbart en viktig, moderne klassiker." «En nesten lyrisk intensitet ... En voldsom og forstyrrende roman.» «En skremmende, opprivende historie som blir værende i hodet lenge etter at du har lest siste side. » «Det finnes en bok som gjorde at jeg oppdaget hvilken type menneske jeg virkelig ville bli: Tvillingenes dagbok, første bok i Agota Kristofs trilogi ...» «Følg med, dette er et genialt verk. Genialt i sin enkle form, genialt komponert, med en balansert blanding av svart humor og ømhet.» «Jeg ville uten tvil inkludere Tvillingenes dagbok i en kanon over den viktigste europeiske litteratur etter Annen verdenskrig. Romanen treffer fremdeles like hardt, og nå er det på tide at en ny generasjon blir påvirket [av den].»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2019
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202612283
  Sider
  166
  Originaltittel
  Le grand cahier
  Height
  211
  Width
  137
  Weight
  277
  Oversatt av
  Flock, Willy
  Nummer
  1

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.