Vrangforestillinger

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Hva er en vrangforestilling? Begrepet utfordrer våre meninger om hva som er sann viten, virkelighet, logikk, kausalitet og felles kulturforståelse. Det ble til fulle demonstrert under rettsaken mot 22. juli-terroristen våren 2012, der spørsmålet om …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Vrangforestillinger

  Hva er en vrangforestilling? Begrepet utfordrer våre meninger om hva som er sann viten, virkelighet, logikk, kausalitet og felles kulturforståelse. Det ble til fulle demonstrert under rettsaken mot 22. juli-terroristen våren 2012, der spørsmålet om vrangforestillinger skapte en offentlig debatt som avslørte uenighet i fagmiljøet. Internasjonal forskning har frembrakt ny viten om mekanismene som leder til vrangforestillinger. Forfatteren presenterer her den viten vi har i dag, inkludert verktøy for å kartlegge, diagnostisere og behandle personer med slike forestillinger. Blant emnene han tar opp, er: Definisjoner, klassifikasjoner og kartlegging Hvordan møte personer med vrangforestillinger Forekomst, årsaker og behandling Forholdet mellom vrangforestillinger og voldsbruk Vrangforestillinger i lys av religion, politikk og ekstremisme Vrangforestillinger knyttet til konspirasjonsteorier og massepsykoserBoken er skrevet for studenter innen psykisk helsevern og for alle som arbeider i feltet.


  "Alv A. Dahl, tidligere professor i psykiatri, har skrevet en meget grundig lærebok om vrangforestillinger - om begrepets utvikling og vitenskapsfilosofiske bakgrunn, om avgrensning, kartlegging, årsaksforhold og behandling."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Pocket
  Utgivelsesår
  2017
  Forlag
  Cappelen Damm akademisk
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202537982
  Sider
  285
  Emne
  Høyde
  240
  Bredde
  170
  Vekt
  552

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.