Det ellevte manusen Hanne Wilhelmsen-roman

Forfatter , Del 4 av serien Henrik Holme
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (4 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk
Terningkast 6!
– VG
«Gnistrende Anne Holt-krim!» VG, terningkast 6

Kort om boken

Nominert til Rivertonprisen. Vinner av Sølvkniven 2022. En pandemi har slått inn over verden. Hanne Wilhelmsen, for lengst pensjonert fra politiet, har levd i indre eksil i leiligheten sin i en årrekke. Da Norge stenges ned, opplever hun endelig å t…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Det ellevte manus

  Nominert til Rivertonprisen. Vinner av Sølvkniven 2022. En pandemi har slått inn over verden. Hanne Wilhelmsen, for lengst pensjonert fra politiet, har levd i indre eksil i leiligheten sin i en årrekke. Da Norge stenges ned, opplever hun endelig å ta den folketomme byen sin tilbake. Politibetjent Henrik Holme sliter samtidig med et drap ingen synes å bry seg nevneverdig med. En kvinne er funnet naken i bagasjerommet på en tilfeldig bil. Kroppen er intakt, bortsett fra at ansiktet er knust. Ingen har meldt henne savnet. Ingen vet hvem hun er. Han må ty til sin gamle mentor Hanne Wilhelmsen for hjelp. På Norges største forlagshus har den unge redaktøren Ebba Braut bare vært fire dager i ny jobb da pandemien rammer for fullt. Fra et trangt hjemmekontor blir hun satt til å jakte på et svært verdifullt, forsvunnet manus fra en av forlagets bestselgende forfattere. Hun må også tvinge seg på Hanne Wilhelmsen, som nettopp har levert sin første kriminalroman uten å være videre interessert i å bli redigert. Det ellevte manus er en historie om familiehemmeligheter og bedrag, om identitetstyveri og svindel, om forfattere og bokbransje, og om hvordan virkelighetslitteratur kan være livsfarlig. Bokstavelig talt.


  Holt har levert blant sine bedre krimromaner denne høsten. Holt har sin klo i behold, og vel så det, i den muligens sterkeste boka i en lang karriere. Holt i særklasse ... Som leser dras man effektivt inn i historien og Holts penn er stødig som alltid. Tvisten og genistreken denne gangen er bruken av parallelle historier, et krimgrep som kun få behersker til fulle. Anne Holt er i en egen klasse der hun svitsjer og fletter historier med stil, kløkt og finurlige vrier. At Anne Holts nyeste bok er skrevet midt i en mørk pandemi er nesten ikke til å forstå. Den sparker, freser, ler og peker nese i alle retninger. Hanne Wilhelmsen, full av kynisk energi, er frekkere i kjeften enn noen gang. Det ellevte manus gnistrer av fortellerglede.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Gyldendal
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788205548206
  Sider
  410
  Sted
  Terningkast
  6
  Terningkast kilde
  VG
  Related products
  20210525144907191
  Height
  212
  Width
  139
  Vekt
  574
  Nummer
  4

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.