Myllargutenlivet, legenden, medspillerne

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Myllarguten - den sagnomsuste fattiggutten fra Telemark ble vår nasjonale legende på hardingfele, godt hjulpet av Ole Bull, en av attenhundretallets berømte .olinister. I 2022 var det 150 år siden Myllarguten døde, hans egentlige navn var Torgeir…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Myllarguten

  Myllarguten - den sagnomsuste fattiggutten fra Telemark ble vår nasjonale legende på hardingfele, godt hjulpet av Ole Bull, en av attenhundretallets berømte .olinister. I 2022 var det 150 år siden Myllarguten døde, hans egentlige navn var Torgeir Augundson (1801-1872). Kontrastene mellom Myllarens og Ole Bulls verden beskriver godt de store kulturforskjellene som preget datidens Norge. Likevel klikket de to karene sammen i et livslangt vennskap. Boken skisserer deres unike kontakt, berømmelse og dramatiske livsløp, knyttet opp mot den nasjonalromantiske perioden og dens utfordringer. I boken presenteres også interessante dypdykk i folkemusikalske temaer, Myllargutens medspillere, kvinnenes sentrale rolle og betydningen av datidens bondebryllup. Myllarguten er Annfrid Berget Haukelands første bokutgivelse. Hun er master i .loso. og etterkommer av Myllaren. Gamle og nye kilder er samlet, .nkjemmet og satt sammen på nytt i en rikholdig biogra.sk framstilling.


  «Spennende, ja, eventyrlig er det å lese om fattiggutten som vant hele det nasjonalromantiske Norge og ble vår største hardingfelespiller gjennom tidene. [...] Boka om Myllarguten er et praktverk. Alt fra papirkvalitet, innbinding, layout og valg av illustrasjoner er utsøkt. Et kapittel kalt 'Felene i Myllargutens hender' er en fryd for øyet.» «[...] et must for historisk interesserte musikkmennesker [...] slett ikke kjedelig å lese om disse felespillerne og den ekstreme effekten de hadde på sitt publikum.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2022
  Forlag
  Dreyers forlag
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788282656078
  Sider
  371
  Omtalt person
  Sted
  Høyde
  234
  Bredde
  248
  Vekt
  1396
  Fotografier av
  Haukeland, Annfrid Berget

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.