D-dagenslaget om Normandie

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Den 6. juni 1944 ble Operasjon Overlord innledet - kodeordet for invasjonen i Normandie. Da de allierte troppene gikk i land på D- dagen var det den største amfibiske operasjonen verden noensinne hadde sett. Slaget om Normandie varte i åtti dager og…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om D-dagen

  Den 6. juni 1944 ble Operasjon Overlord innledet - kodeordet for invasjonen i Normandie. Da de allierte troppene gikk i land på D- dagen var det den største amfibiske operasjonen verden noensinne hadde sett. Slaget om Normandie varte i åtti dager og skulle komme til å markere begynnelsen på slutten til den annen verdenskrig. I dette storslagne verket gir Antony Beevor den første omfattende skildringen av D-dagen i bokform som både tar for seg de allierte og de tyske soldatenes erfaringer, og ikke minst de franske siviles lidelser. Boken strekker seg fra planleggingen og landstigningen i Normandie, til de alliertes framrykking mot og befrielse av Paris. I det enorme kilde- og researcharbeidet har Beevor gått til de originale rapportene, til intervjuene som amerikanske krigshistorikere gjennomførte rett etter kampene, og ikke minst det store antallet dagbøker og brev som har blitt donert til arkiver og museer de senere årene. Det nye materialet viser at slaget om Normandie var langt mer brutalt enn hittil beskrevet. Med sin enestående evne til historiefortelling og formidling forener Beevor forståelsen av storpolitikk med en innsikt i skjebnene til sivilbefolkningen og de mange menige soldatene.


  "Dette er popularisering av historisk forskning på sitt beste." "Beevors mest intense, detaljrike og fortettede krigsdrama til nå. [...] D-dagen er historieformidling i en klasse for seg." "Nok et kjempeverk av Beevor, om hvor meningsløs en krig alltid er (...) en gripende og glitrende beretning." "Beevors autoritet ligger i bruken av kilder. Noteapparatet er omfattende, og beretningen hopper fra den ene veldokumenterte hendelsen til den andre."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Pocket
  Utgivelsesår
  2010
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202324704
  Sider
  634
  Originaltittel
  D-day
  Høyde
  207
  Bredde
  130
  Vekt
  641
  Oversatt av
  Carlsen, Arne-Carsten , Carlsen, Jorunn

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.