Den andre verdenskrig

Den andre verdenskrig
Pris
Pris
249,- 249,-
Pocket
Format Pocket
Utgivelsesår 2013
Forlag Cappelen Damm
Språk Bokmål
ISBN 9788202421465
Sider 918
Originaltittel The second world war
Se flere detaljer  

Andre formater / språk

Pocket Engelsk

Om Den andre verdenskrig

Den andre verdenskrig begynte i august 1939 i Mandsjurias ytterkant, og endte i samme område nøyaktig seks år senere med Sovjetunionens invasjon av det nordlige Kina. Antony Beevor spenner opp hele lerretet i en gripende fortelling som strekker seg fra Atlanterhavet i nord til Stillehavet i sør, fra den snøkledde norske fjellheimen til den nordafrikanske ørkenen, til den burmesiske jungelen, SS Einsatzgruppen i grenseområdene, fangene i Gulag som ble beordret til innsats i straffebataljoner, og til de ufattelige grusomhetene i den kinesisk-japanske krig. Moralske valg danner grunnlag for alt menneskelig drama. Ingen annen epoke i verdenshistorien inneholder større dilemmaer for en leder og en vanlig borger. Ei heller liknende eksempler på kollektive eller individuelle tragedier, på maktpolitisk korrupsjon, ideologisk hykleri, kommandørers stormannsgalskap, forræderi, perversitet, selvoppofrelse, ufattelig sadisme og uventet godhet. Beevor legger tilrette for en omfattende skildring av krigens bredde, men Den andre verdenskrig mister altdri skjebnen til den vanlige soldat og borger av syne, hvis liv ble knust av det som må kunne kalles den mest grusomme krigen i verdenshistorien. DEN ANDRE VERDENSKRIG er det definitive storverket, både i omfang og litterær prestasjon, fra den bestselgende forfatteren av Stalingrad, Berlin og D-dagen.

Mesterlig Stavanger Aftenblad "Hans enestående evne til å gjøre store historiske begivenheter tilgjengelig for et stort publikum, leder tankene hen til den britiske fortellertradisjonens største mestre, i hvilken vi finner Gibbon, Macaulay og Carlyle." Independent "For alle som er interessert i denne store verdenskrigen, vil Beevor kunne fylle mang en kveldsstund i en god stol. Det er en good read." Guri Hjeltnes, VG "De utallige fragmentene som utgjør dette kaleidoskopet, er satt sammen på en forbilledlig måte." Independent on Sunday "Beevors bok er en glede å lese, og et eksempel på intelligent, levende historiefortelling på sitt beste." Financial Times "Verdenshistorie på sitt beste og mest storslagne." Daily Telegraph "En utmerket britisk historiker med stor rekkevidde som ... utviser en mesterlig omgang med sine kilder." NEW YORK REVIEW OF BOOKS "En rystende og fascinerende bok. En imponerende mengde fakta blir presentert, og selv om synsvinkelen begrenser seg til den militære delen av historien, gir vignettene og scenene et fullgodt bilde av krigens kompromissløse hensynsløshet. Dette er krigsanalyse kombinert med historier fortalt nedenfra." Andreas Wiese , Dagbladet "Dette er den andre verdenskrig slik Tolstoj ville ha beskrevet den" Washington Post "Beevor kan ene og alene ta æren for å ha forbedret ryktet til militær historieskriving." Guardian

Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Antony Beevor

Antony Beevor
Antony Beevor debuterte som krigshistoriker i 1982 med The Spanish CivilWar. Deretter ga han ut Inside The British Army (1990), Crete - TheBattle and the Resistance (1991), og Paris after the Liberation 1944-1949 (1994). (Foto: John Carey)
Les mer om forfatteren

Anbefalt


Tips en venn