Halvdan Kohtveien mot framtidenen biografi

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Halvdan Koht (1873-1965) hadde mange roller; professor, historiker og målmann. Koht drømte om et samlet Norge og en verden i fred. Som utenriksminister i Nygaardsvolds regjering opplevde han det tyske overfallet i april 1940 som et bittert tap. Til …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Halvdan Koht

  Halvdan Koht (1873-1965) hadde mange roller; professor, historiker og målmann. Koht drømte om et samlet Norge og en verden i fred. Som utenriksminister i Nygaardsvolds regjering opplevde han det tyske overfallet i april 1940 som et bittert tap. Til tross for en betydelig innsats våren 1940, ble han tvunget ut av regjeringen samme høst. Kohts navn ble fra da synonymt med nederlaget 9. april. Les mer om boken her.


  "Åsmund Svendsen har levert ein ruvande biografi. [...] Koht framstår i biografien som ein ruvande skapnad i norsk soge - som vitskapsmann og politisk aktør." "Svendsen har gjort en grundig jobb og tar seg den tiden han trenger for å rede ut flokene. Han vil finne mange takknemlige lesere." "Åsmund Svendsen har på forbilledlig vis klart å formidle sammenhengen i Kohts mange roller. .. . Svendsen er en god formidler, som sørger for at vi også blir kjent med privatpersonen Koht, gjennom dagboksnotater og andre kilder." "Svendsen gjør godt greie for hvordan han både bygde på og videreutviklet historiesynet til Ernst Sars. Særlig godt er kapitlet om Kohts tanke om klassekampen som et integreringsforløp som skulle føre fram til sosialismen." "Boka gir en grei oversikt over hele Kohts livslinje." "Det har vore uvanleg spennande å lesa denne biografien om Halvdan Koht. Boka er godt skriven og har god driv. [...] Kort sagt: Dette er ei stor bok om ein stor mann. Det er ei spennande framstilling av ei spennande tid." "Det er Åsmund Svendsen som har skrevet biografien om Koht, og dette har han gjort fabelaktig godt. Svendsen skriver lett, nesten slentrende og beskriver personene samtidig som han setter dem inn i sin tid." Svendsen har lyktes godt med å sette Koth inn i sin tid. Skjønt, boka er ikke bare historien om Koth, men også en lærebok om svært viktige perioder i vårt lands moderne historie. [...] Dette er en viktig bok om en viktig mann og hans skjebne. [...] En julegave for alle samfunnsinteresserte. "Halvdan Koht. Veien mot fremtiden viser tydelig at det fortsatt er en god idé at historikere skriver biografier." "En spennende fremstilling av et levd liv. [...] Åsmund Svendsen gir oss et mye mer nyansert bilde av et stort og mangfoldig menneske, med plass til de fleste av menneskets sterke og svake sider. [...] Anbefales."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2013
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202413941
  Sider
  473
  Omtalt person
  Sted
  Height
  232
  Width
  160
  Vekt
  953

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.