Latin-Amerika i dag

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Latin-Amerika er på ny gjenstand for stormaktenes konkurranse om naturressurser. Benedicte Bull gir i denne boka et levende innblikk i hvordan den nye kampen om Latin-Amerika utspiller seg. I sentrum for framstillingen står framferden til stormaktsa…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Latin-Amerika i dag

  Latin-Amerika er på ny gjenstand for stormaktenes konkurranse om naturressurser. Benedicte Bull gir i denne boka et levende innblikk i hvordan den nye kampen om Latin-Amerika utspiller seg. I sentrum for framstillingen står framferden til stormaktsaktører som Kina, Russland og EU, som nå kjemper med USA om makt og innflytelse i regionen. I tillegg ser Bull nærmere på latinamerikanernes mange strategier konfrontert med endringene i regionen - og hvordan historiske, etniske, kulturelle, økonomiske og politiske bånd mellom Latin-Amerika og andre deler av verden former den nye interessekampen som pågår. Latin-Amerika i dag er basert på forfatterens utallige opphold i Latin-Amerika, og hennes akademiske studier av regionen gjennom 25 år. Den er dessuten et resultat av daglig kommunikasjon med venner og kolleger i Latin-Amerika, som har delt av sin kunnskap, sine frustrasjoner og sitt engasjement for denne mangfoldige, men også hardt prøvede regionen.


  «Det er ikke ofte et norsk publikum får en grundig statusoppdatering på Latin-Amerika i bokform. Derfor er det kanskje ekstra gledelig at boka Latin-Amerika i dag treffer vår tid så godt.» «Forfatteren går litt fram og tilbake i tid og hopper også tilbake til tidligere omtalte emner i en ny sammenheng i en god fortellerform. Bull krydrer boka der det passer med noen personlige erfaringer [...] Språket er godt og leselig. [...] Benedicte Bull har her gitt oss et svært godt, spennende og innholdsrikt bilde av Latin-Amerika i en verden i endring.» «Boka kan nesten betraktes som et oppslagsverk. Med alle de ulike perspektivene og all kunnskapen får vi et bredt bilde av historien og situasjonen i dag.» «Dette er en annerledes og spesiell fagbok skrevet ut fra en metode som kan kalles deltagende observasjon. Benedicte Bull forteller om små og store opplevelser knyttet til Latin-Amerika samtidig som hun trekker linjene bakover og perspektivene fremover. [...] Benedicte Bulls bok er en elegant bok hvor hun på en lettfattelig måte får komme til orde med et stoff hun brenner for og kjenner - om ikke til bunns, så et meget, meget godt stykke på vei. Det styrker den lett tilgjengelige teksten.» «Her er det mye å lære om den globale kappestriden om naturressurser, militært samarbeid, politisk prestisje og stemmer i FN. [...] ei perspektivrik bok.» «Benedicte Bull byr ikkje berre på grundige analysar av stormaktspolitikk og samfunnsforhold i Latin-Amerika, ho byr òg på seg sjølv. [...] Forventingane mine var høge då eg opna Benedicte Bulls blodferske bok [...] Og etter kvart som eg blar meg framover i boka, som tel knapt 200 sider, samanfatta mellom to mjuke permar der Mao og det amerikanske flagget tronar side om side på omslaget, kjenner eg at eg ikkje vert skuffa. Tvert om, her er noko for ulike lesarar ...»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Ukjent
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Cappelen Damm akademisk
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202734541
  Sider
  173
  Omtalt person
  Related products
  20210921132037643
  Height
  245
  Width
  178
  Vekt
  440

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.