Det vokser et tre i Mostamäggroman

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (5 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Bli med hundre år tilbake i tid og møt den utstøtte bjørnejegeren Taneli og overleveren Lina i en historie du sent vil glemme. I grenseskogene mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet, møter vi en etnisk minoritet, den skogfinske. Tjenestejen…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Det vokser et tre i Mostamägg

  Bli med hundre år tilbake i tid og møt den utstøtte bjørnejegeren Taneli og overleveren Lina i en historie du sent vil glemme. I grenseskogene mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet, møter vi en etnisk minoritet, den skogfinske. Tjenestejenta Lina vandrer rundt i skogen med et nyfødt barn i armene. Hun møter Taneli, eneboeren som er fryktet av sine omgivelser fordi det sies han har et drap på samvittigheten. Sammen prøver de å bygge seg en tilværelse. På en medrivende, rå, øm og til tider dypt rørende måte skildrer Britt Karin Larsen kampen for å overleve, og båndene til den naturen folket henter styrke og livberging hos. Forfatteren gir stemme til den skogfinske kulturen, og hun gjør det med lavmælt intensitet og stor respekt. Nominert til P2- lytternes romanpris!


  «Forfatteren har store kunnskaper om naturen, tradisjonene og folketroen. Hun ser verden nedenfra i likhet med mange av sine litterære skikkelser. Nok en fengslende og lærerik bok av Britt Karin Larsen.» «Poetisk berättelse från finnskogen Det växer ett träd i?Mostamägg är oerhört vackert berättad - suggestiv och djupmörk i färgen - den luktar jord och barr. Det susar granskog om den. Det är tid att vi börjar läsa och uppmärksamma våra grannländers litteratur, i stället för att låta den ligga bortglömd som människorna i finnskogarna.» «Författaren har en berättarröst av Guds nåde (...) Vi är svaga för den här sortens flinka berättelser som hämtar sin inspiration ur det förgångna, men aldrig blir några historielektioner för det. En uppföljare om skogsfinnarna i Mostamägg har kommit ut i Norge - hoppas att Heidruns förlag redan satt Joar Tiberg att översätta den.» Mörker i sagostil «Med varsamt ordval och poetiskt språk skriver hon om hårda villkor, lidande, död och sorg, men också om värme och kärlek. [...] Det är en grym och spännande berättelse i litet format» «Det er en sterk og god roman Britt Karin Larsen har levert.»Kjell Olaf Jensen, Aftenposten «Det vokser et tre i Mostamägg er vakker og grusom, lågmælt og høgdramatisk. Slutten er ein ekte cliff-hanger, som ber bod om nye romanar om tause bjørnejegerar, kåte kvinner og bortkomne prestar. Det er lov å håpe!» «Undervegs gjenfinner en mange av Britt Karin Larsens fortellergrep, slik hun har utviklet dem til mesterskap gjennom et langt og omfattende forfatterskap. Det vokser et tre i Mostamägg er en stram roman, men med rikelig av den menneskelige varmen og den språklige rikdommen som preger romanene hennes på sitt beste.» «Nå er det skogfinnene hun skriver så inderlig levende om, nok en minoritet som levde på siden av det norske samfunnet. Britt Karin Larsen skildrer minoritetsgruppen med varme, og hun gir dem mot og verdighet. Det kan synes som boka er begynnelsen på en ny serie - la oss håpe det!» «Britt Karin Larsens prosa är rena lyriken och hennes inlevelseförmåga stor. »

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Pocket
  Utgivelsesår
  2010
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202323837
  Sider
  187
  Height
  190
  Width
  120
  Vekt
  126
  Nummer
  1

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.