Fra drømmehusetmemoarer

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (2 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

«Fra drømmehuset» er en selvbiografisk skildring av et forhold som forfatteren hadde til en kvinne da hun var i tyveårene. Forholdet starter med nyforelsket naivitet og intensitet, men det utvikler seg etter hvert en ujevn maktbalanse hvor den blond…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Fra drømmehuset

  «Fra drømmehuset» er en selvbiografisk skildring av et forhold som forfatteren hadde til en kvinne da hun var i tyveårene. Forholdet starter med nyforelsket naivitet og intensitet, men det utvikler seg etter hvert en ujevn maktbalanse hvor den blonde, vakre kjæresten blir totalt dominerende. Boken er vakker, men smertefull å lese idet forfatteren avdekker et kjærlighetsforhold som brytes ned av psykisk og fysisk misbruk. I mangelen på skjønnlitterære skildringer av vold i skeive forhold, har Machado skrevet en særegen erindring i karakteristisk prosa, som utfordrer leserens fordommer og måter å se verden på. Oversatt fra engelsk av Bente Klinge.


  Slå sammen huset og kvinnen der kvinnen opplever sin egen kropp som et hjemsøkt hus: et sted med plutselige, ubeskrivelige redsler og du vet du leser den brennende talentfulle Carmen Maria Machado. Til tross for det skrekkelige, er 'Fra drømmehuset' en utrolig vakker bok [ ... ] ulik noen annen. Det finnes ikke tvil om at Machado er en av de skarpeste litterære talentene nå. En tour-de- force meditasjon rundt traumer, overlevelse og språket vi bruker når vi snakker om dette. Machado leder oss som en klok, varm og oppfinnsom guide gjennom fortiden sin, og det sterkeste jeg som leser sitter igjen med, er gleden over at hun (.) klarte å unnslippe. Machado belyser et tema som ikke er ukjent, men som ikke står så høyt oppe på dagsorden verken her eller i hennes hjemland USA: vold i lesbiske relasjoner. Kanskje den beste boka vi har lest gjennom disse episodene, i hvert fall den som gjorde sterkest inntrykk. poetisk, tabusprengende, intellektuell og klok memoar ulik noe annet du kommer til å lese.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  SolumBokvennen
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788256021918
  Sider
  299
  Originaltittel
  In the dream house
  Omtalt person
  Sted
  Related products
  20200202133649785
  Height
  217
  Width
  144
  Vekt
  452
  Oversatt av
  Klinge, Bente

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.