Begynnelsen til alten ny fortelling om mennesket

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Begynnelsen til alt argumenterer for en ny måte å tenke omkring menneskets historie på. I boka kommer forfatterne med tanker og hypoteser som utfordrer våre vanligste ideer om menneskets sosiale utvikling. Graeber og Wengrow viser hvordan slike teor…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Begynnelsen til alt

  Begynnelsen til alt argumenterer for en ny måte å tenke omkring menneskets historie på. I boka kommer forfatterne med tanker og hypoteser som utfordrer våre vanligste ideer om menneskets sosiale utvikling. Graeber og Wengrow viser hvordan slike teorier først dukket opp i det attende århundre som en reaksjon og kritikk av det europeiske samfunnet. Verden er mer kompleks og annerledes enn tidligere antatt, hevder de. Hvordan oppstod jordbruket, byene, demokratiet, ja selve den menneskelige sivilisasjonen? Dette er en monumental bok med formidabel intellektuell rekkevidde. «Et dristig ambisiøst verk ... underholdende og tankevekkende». Observer «For en gave ... Graeber og Wengrow tilbyr en historie fra de siste 30 000 årene som ikke bare er veldig forskjellig fra alt vi er vant til, men også langt mer interessant: strukturert, overraskende, paradoksalt, inspirerende». Atlantic «Banebrytende og uærbødig ... spennende lesning». The Guardian «Spenstig og potensielt revolusjonerende ... Dette er mer enn en fortelling om fortiden, det handler om den menneskelige tilstanden i nåtiden». Sunday Times «En fascinerende, radikal og leken inngang til en tilsynelatende uttømmelig sjanger, menneskehetens store evolusjonshistorie. Den søker intet mindre enn å fullstendig oppheve vilkårene som standardfortellingen hviler på ... lærd, overbevisende og ofte bemerkelsesverdig morsom ... når du først begynner å tenke som Graeber og Wengrow, er det vanskelig å stoppe». Boston Review «En spektakulær, iøynefallende og banebrytende fortelling om menneskets historie, flammende med ikonoklastiske tilbakevisninger av tradisjonell kunnskap. Full av nye perspektiv er den en fornøyelse å lese». Simon Sebag Montefiore, BBC History Kåret til årets bok i Sunday Times, Observer og BBC History.


  «Menneskets historie blir aldri den samme igjen» «En verdensomspennende gjennomgang av forskningen som de siste tiårene har vist seg å snu de fleste enkeltsporede utviklingsmyter på hodet, men som de fleste av oss knapt har hørt om.» «The Beginning of Everything er et livlig, ofte morsomt og anarkisk prosjekt som utvider fantasien vår ved å vise de uendelige mulighetene mennesket sto overfor i en fjern fortid.» - Gideon Lewis-Kraus, New Yorker«Ambisjonen er å velte alt vi trodde vi visste om menneskets opprinnelse og utviklingen av vårt moderne samfunn.» «Det er enormt stimulerende å lese denne kraftanstrengelsen av en bok, som med sine mangfoldige eksempler og perspektiver gir større dybde til historien.» «Begynnelsen til alt er en skikkelig murstein på 700 sider, men den er både fengende og lettlest.» «Også for en leser uten forutsetninger til å avgjøre hvem som har misbrukt hvis kilder, er det fabelaktig lesning. 40 000 år flyr forbi i selskap av våre fantasifulle, uberegnelige forfedre og -mødre.» «Spenstig og potensielt revolusjonerende ... Dette er mer enn en fortelling om fortiden, det handler om den menneskelige tilstanden i nåtiden». «Ambisjonen er å velte alt vi trodde vi visste om menneskets opprinnelse og utviklingen av vårt moderne samfunn.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2022
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202761110
  Sider
  729
  Originaltittel
  The dawn of everything
  Høyde
  233
  Bredde
  163
  Vekt
  1015
  Oversatt av
  Mehren, Hege

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.