Alt må vike for nattenroman

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Dette er årets franske sensasjon på bokmarkedet. Det er en selvbiografisk roman, en datters fortelling om livet med en alkoholisert mor og om morens selvmord. Den har fått en rekke priser i Frankrike og har solgt over 200.000 eksemplarer på noen mån…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Alt må vike for natten

  Dette er årets franske sensasjon på bokmarkedet. Det er en selvbiografisk roman, en datters fortelling om livet med en alkoholisert mor og om morens selvmord. Den har fått en rekke priser i Frankrike og har solgt over 200.000 eksemplarer på noen måneder. Beretningen følger Lucile, som er Delphine de Vigans virkelige mor, gjennom barndom og oppvekst. Hun var én av i alt ni søsken i en familie som i det ytre virker preget av overskudd og kjærlighet, men som hjemsøkes av tragiske dødsfall ved flere anledninger. Så følger vi henne som ung hustru, som labil og uortodoks småbarnsmor, fabrikkarbeider, sekretær og prøvende akvarellmaler, hvor hun stadig konsumerer større mengder hasj og alkohol, fram til hun som sekstienåring velger å ta livet av seg. Det rulles opp et bilde av et stort mørke, knyttet til familieoverhodet, forleggeren Georges (Luciles far, forfatterens morfar) og hans angivelige seksuelle overgrep mot sine døtre.


  "Dette er en både en rystende og en dypt rørende bok, om å tilgi sin mor og se all kjærligheten hun tross alt ga.(...) Dette er en roman det er umulig å legge fra seg." "Det er en sterk historie skrevet i et nydelig og annerledes språk. Delphine er poetisk, teksten er forsiktig, men samtidig sterk. For frankofile er den et must." "Det er rystende og sterkt, forsonende og klokt. Dessuten et interessanttidsportrett fra 1970-tallet" "Med et presist, intelligent og lett nostalgisk språk, i en tone forseglet med respekt, viser Alt må vike for natten de uregjerlige dynamikkenesom preger en familie, oppgjørets livsnødvendighet og skrivingens iboendeevne til å åpne opp skattkamre i blinde."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2012
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202379018
  Sider
  318
  Originaltittel
  Rien ne s'oppose à la nuit
  Høyde
  210
  Bredde
  138
  Vekt
  444
  Oversatt av
  Øye, Agnete

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.